FRANCUZI ODUŠEVLJENI SRBIJOM! Mala balkanska država dobila rat za vakcine protiv najvećih! ŠAMPIONI U EVROPI!

Autor: Republika

Vesti

06.02.2021

08:21 >> 08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvaljujući dobrim odnosima sa Pekingom, Srbiji je u januaru isporučeno milion doza vakcine protiv korone "Sinofarm". Njeni balkanski susedi, koji su se oslanjali na mehanizam pomoći EU za nabavku cepiva "Covax" veoma su besni što im vakcine još ne stiže, dok je u Srbiji trenutno u toku masovna vakcinacija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ovako čuveni francuski francuski portal "Les Echos" piše o Srbiji i vanserijskim sposobnostima predsednika Aleksandra Vučića da u vreme masovnog rata za vakcine u svetu, za svoj narod obezbedi stotine hiljada cepiva i u toj borbi pretekne najmoćnije države sveta. 

- To je mala, siromašna zemlja na Balkanu. Ali ima drugu najbolju stopu vakcinacije u Evropi nakon Ujedinjenog Kraljevstva. Srbija, kandidat, ali ne i član Evropske unije, uspela je da iz različitih laboratorija pribavi dovoljan broj doza za iskorak iz masovne kampanje koja je već imala koristi od više od 450.000 stanovnika - piše ovaj portal i naglašava.

 
- Srbi čak imaju taj luksuz da mogu da biraju koju će vakcinu da prime, da izaberu između američkog Fajzera, ruskog Sputnjika ili kineskog Sinofarma. Najviše imaju kineskih vakcina, milion doza stiglo je u Beograd sredinom januara, što je omogućilo pokretanje masovne vakcinacije koja se trenutno sprovodi u 300 centara širom zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading