LEPO: U Srbiju se uvodi subvencija na BICIKLE! Sve je deo borbe za ekološku državu!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2021

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je deo plana i programa rada Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

RepublikaFoto: beograd.rs
Foto Ilustracija

Grad Novi Sad prvi u Srbiji uvodi subvencije građanima za kupovinu bicikala, za šta je rezervisao osam miliona dinara u budžetu.

Subvencije su deo plana i programa rada Gradske uprave za zaštitu životne sredine, a u okviru budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada za tekuću godinu, piše portal "Srbija Danas".

Ovim potezom, Novi Sad je uveo pilot-projekat podrške građanima za kupovinu bicikala, nakon što je prošle godine takvu inicijativu na državnom nivou pokrenula Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), koju je podržao tadašnji resorni ministar Goran Trivan.

 

 

 

U toj inicijativi su naveli da je biciklom moguće stići brzo na bilo koje mesto, da je taj vid prevoza ekonomičan i da smanjuje zagađenje.

Kako navode u NSBI, redovnih biciklista je u Novom Sadu sada gotovo 40.000, postoji tradicija razvoja biciklističkog saobraćaja u Novom Sadu i biciklista je sve više.

Novi Sad ima približno 100 kilometara biciklističkih staza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading