STEFANOVIĆ: Strani agenti pojačali aktivnosti

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2017

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strane službe pojačale su delovanja usmerena ka Srbiji i imamo informacije da će te aktivnosti biti još intenzivnije, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da je na delu pokušaj da se utiče na interese Srbije i smanji njen uticaj, posebno u zemljama u regionu gde žive Srbi.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

On je to rekao u intervjuu za "Novosti" na osnovu najnovijih bezbednosnih informacija, a posle prve sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti koju je vodio kao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naše je da ih sprečimo

On kaže da predsednik Vučić i vlada vode politiku samostalne i nezavisne Srbije, a kada je tako - onda kao država smetate mnogima.


- Nijedna velika sila ne želi da budete mimo njihovog uticaja, čak i zemlje u okruženju žele da imaju uticaj na procese u Srbiji, na našu ekonomiju, bezbednost. To je njihova legitimna želja. Naše je sa druge strane da ih u tome sprečimo i to i činimo - rekao je Stefanović.

Upitan koje su zemlje pojačale aktivnosti u Srbiji i oko nje, Stefanović je rekao da ne može da otkrije taj podatak.

Na pitanje da li Vučić i vlasti u Srbiji rizikuju revoluciju ukoliko ne sprovedu zahtev američke administracije da prekinu bliske odnose sa Rusijom, Stefanović kaže da bezbednosne strukture Srbije vode računa o tome da li će neko nezadovoljan time što Srbija hoće da bude nezavisna, pokušati da uruši "naš ustavni poredak", da organizuje nezakonite prevrate, nasilje na ulicama ili scenario poput makedonskog.

- U ovom trenutku nema takvih pokušaja, ali pomno pratimo razvoj događaja - rekao je on.

O izjavi Lavrova

Povodom izjave šefa ruske diplomatije da SAD žele novi "Majdan" u Srbiji, ministar kaže:


- Naš posao je da pratimo šta kažu konkretni podaci s terena i da budemo veoma oprezni i da ne dozvolimo da ti strani uticaji pređu nivo koji ugrožava nezavisnost i slobodu naše zemlje - navodi Stefanović.

Kada je reč o rusko-srpskom centru u Nišu i kada će Vlada rešiti status zaposlenih, Stefanović kaže da je to složeno pitanje koje će Vlada rešavati u narednom periodu, uzimajući u obzir sve relevantne informacije, moguće reakcije svih strana i procene šta je to što donosi najmanju štetu po našu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading