NAJVEĆI PROJEKAT U ISTORIJI MINISTARSTVA: Momirović otkrio kada počinju radovi na izgradnji metroa

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je u sastavu srpske delegacije u Francuskoj, izjavio je da realizacija projekta gradnje beogradskog metroa nikada nije bila bliža i da će radovi početi u drugoj polovini godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Tomislav Momirović

- Mogu sa ponosom da kažem da mi u investiciju u metro ulazimo u drugoj polovini godine. To će biti najveći projekat u istoriji ovog ministarstva i Beograda - rekao je Momirović.

Naglasio je da će beogradski metro potpuno promeniti saobraćajnu infrastrukturu Beograda.

- Integrisaćemo ceo javni saobraćaj i to me zaista kao Beorađanina i Srbina čini ponosnim - naveo je Momirović.

Kaže da je imao dva sastanka, sa ministrom spoljne trgovine i ministrom saobraćaja Francuske, kao i da su otvorena sva pitanja koja nas povezuju.

Dodao je da je održao sastanke sa svim relevantnim investitorima u sektoru saobraćaja i izrazio zadovoljstvo zbog postignutih rezultata.


- Mislim da investicija u metro nikada nije bila bliža posle ove posete - naglasio je Momirović.

Zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru finansija Sinišu Malom i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, na svemu što su uradili u Francuskoj.

Momirović dodaje da je bio zajedno sa predsednikom Srbije na sastanaku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i istakao da je velika čast ukazana srpskoj delegaciji i predsedniku Vučiću.

- Srbija više nije ona zemlja koja je bila pre 10 i 15 godina. Pre 15 godina smo imali 25 odsto nezaposlenosti i bili smo sa velikim brojem problema, danas smo mi stub Balkana, zemlja na koju svi računaju i u koju dolaze investitori - rekao je ministar.

Ističe da je Francuska jedna od najvećih evropskih ekonomija i da je on pod velikim utiskom toga koliko poštovanja naši evropski partneri imaju prema onome što je uradio predsednik Vučić, ekonomskim reformama koje je sproveo.

- Mi smo danas ozbiljna država koju svi dočekuju sa poštovanjem - naveo je Momirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading