PRIVATNOST JE SVETINJA! Srpski stručnjak za terorizam o prisluškivanju Vučića: To ne može biti SLUČAJNOST

Autor: Republika

Vesti

01.02.2021

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Dragan Simeunović, koji je u javnosti poznat kao stručnjak za terorizam, govorio je o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i istakao da to ne može biti slučajnost.

RepublikaFoto: Printscreen
Dragan Simeunović

- Prisluškivanje bez prethodnog upozorenja ne može biti protumačeno kao dobronamerno. To se ne radi, ne prisluškuje se predsednik, a da mu se to ne kaže, makar indirektno - priča Simeunović i dalje ističe da je sumnjiva suviše velika minutaža:

- Ne možete nekoga slučajno prisluškivati toliko dugo. Ima slučajeva gde naivnost ili neiskustvo dovodi do situacije da se neko prisluškuje, a da se taj na vrhu ne obavesti, ali postavlja pitanje zašto se to radi. Ta minutaža od stotinu minuta ukazuje da to nisu čista posla. Teško je opravdati toliki broj razogovora. Ne može se reći: "Slučajno smo naletali na vas dok smo druge prisluškivali. Privatnost je svetinja! Ne možete prisluškivati i pratiti nečiju decu, a da ne obavestite roditelje - rekao je Simeunović.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, koja je bila državna sekretarka godinu i po dana, u žiži je afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Do sada je saslušano 50 osoba. Izvori bliski istrazi su potvrdili da se iskazi saslušanih pripadnika MUP poklapaju, kao i to da se ponavljaju ista imena, da su navodi za prisluškivanje stizali od Hrkalovićeve i od njenog nekadašnjeg saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, tadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM). I on je na saslušanju rekao da je sve naloge dobijao od Hrkalovićeve.

S druge strane, Dijana Hrkalović je odbila ispitivanje na poligrafu, pozivajući se na savet advokata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading