MISTERIJA: GDE JE NESTALO 60 METARA AUTO-PUTA UB-LAJKOVAC?

Autor: embargo.rs

Vesti

14.11.2017

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još se strasti nisu stišale oko krivičnih prijava koje su podnete protiv odgovornih za loše urađen auto-put Ub-Lajkovac, a resorno Ministarstvo građevine i saobraćaja zadesila je nova nevolja: tehničkom kontrolom projekta i kompletne dokumentacije otkriveno je, da je ova deonica Koridora 11 kraća za čitavih 60 metara! Odnosno, da fali 60 metara auto-puta koji nečijom namernom ili slučajnom omaškom jednostavno nije urađen.

RepublikaFoto: embargo.rs/printscreen
"Ukradeno" parče asfalta

- Treba sada pitati izvođače radova (Puteve Užice, Planum, PZP Beograd) i nadzorni organ (Institut za puteve), kako je moguće da je ova deonica UB-Lajkovac u dužini od 12,6 kilometara kraća za čitavih 60 metara – tvrdi sagovornik Embarga.

- U projektu jasno piše dužina, ali izvođači radova su tokom gradnje skratili put za čitavih 60 metara! Pitamo se, kako je kompletan auto-put prošao tehnički prijem kad je evidentno da je kraći od projektovanog? I ko će to sada nadoknaditi?

Sada je to problem, jer i to se mora sada uraditi, ali o čijem trošku, odnosno od kojih sredstava, kad su sva sredstva predviđena za gradnju ove deonice Koridora 11 potrošena. Ili će i to ući u sanaciju neotvorenog "Mrkinog auto-puta"?

Za javnost i za istražne organe, posle novog otkrića, ostaje otvoreno pitanje: ko je maznuo 60 metara auto-puta, koga ima u projektu, ali ga nema na terenu?

Da li je i ovo deo već uočenih nepravilnosti koje su obilovale tokom dugogodišnje gradnje ove deonice Koridora 11, zbog čega auto-put, koji nije ni zvanično otvoren – mora u debelu i hitnu sanaciju.

Državu će to koštati dodatnih milijardu dinara iz budžeta. Računajući ranija uložena sredstva, ispade da će ovaj put koštati kao "Svetog Petra kajgana"!

I svi su krivi, osim graditelja Mrke? On od države čeka orden i ne zanimaju ga druge priče… Ponajmanje istražnih organa!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading