ISKONSTRUISANI NAPADI NA MINISTRA GRAĐEVINE MOMIROVIĆA: Toma glavna meta Đilasovih medija!

Autor:

Vesti

25.01.2021

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović glavna je meta Nove S i Direktno, medija koji su naklonjeni lideru Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Foto: Tanjug
Tomislav Momirović

Ne birajući sredstva, a ni reči, ministra nazivaju ulizicom, neznalicom i čovekom bez kičme, ličnog dostojanstva... Čak i kada je ministar pokazao da je platio saobraćajnu kaznu, što je dokaz da niko nije iznad zakona, ovim mediji su to iskoristili, pa su, koristeći botove, usledili novi napadi na njega iako je izvršio svoju građansku dužnost i odmah platio kaznu.

Sagovornici Srpskog telegrafa, politički i ekonomski analitičari smatraju da postoje dva glavna motiva: ili se neko nameračio na deo budžeta ministarstva koje Momirović vodi ili je u pitanju politički strah, te Momirovića napadaju montiranim i iskonstruisanim aferama i pokušavaju da ga diskredituju.

Lepeza uvreda na račun Momirovića

* U tekstu "Đurić na aparatima, Toma Mona kliče: Aco, Srbine" portal Direktno nazvao je ministra "čovekom bez kičme, bez stava i ličnog dostojanstva..."

* "Kakvi kadrovi - Toma Mona ministar za zasmejavanje" naslov je u kojem Nova S proziva Momirovića zbog lapsusa koji je napravio govoreći o važnosti metroa za Beograđane

* Kritika na račun vladike Grigorija bila je inicijalna kapisla da se na Novoj S u tekstu "Momirović se obrušio na Grigorija" saspu salve uvreda, nazovu ga ulizicom i optuže da radi po diktatu Vučića

* Portal Direktno objavio je tekst "Toma Mona dao upola manje para za kaznu". Ministru zameraju što je na vreme platio saobraćajnu kaznu, pa mu je, kao i svim ostalim građanima koje odmah izmire dugovanje, kazna prepolovljena

OBRAZ KAO ĐON

S druge strane, ministar u razgovoru za Srpski telegraf kaže da je bio spreman na kritike, ali ne i na laži i izmišljotine.

Foto: printscreen/novaS

- Znao sam da ulazak u politiku donosi i neprijatelje. Uvek sam bio spreman na razmenu mišljenja i kritiku, ali podmetanja, iskonstruisane afere i montaže su nešto na šta ne mogu da se naviknem. Ne može Srbija da ide napred ako se ne vrednuju rezultati i veliki projekti koji će društvo uvesti u 21. vek, već se kontinuirano mrzi i blati sve što ne pripada njihovoj političkoj opciji - poručuje Momirović.

Ko je Momirović

* 17. oktobra 1983. rođen je u Beogradu, gde je diplomirao na Pravnom fakultetu, ima dvoje dece

* 2007. započeo je karijeru kao savetnik u kompaniji oca Đorđa, koji je napravio imperiju "Mona" u tekstilnoj industriji

* 2011. iz "Mone" se izdvaja hotelijerski sektor na čije čelo dolazi Tomislav kao direktor. U okviru kompanije nalaze se hoteli u Beogradu i Čajetini, kao i u Budvi

* 2016. postaje predsednik kompanije "Mona Hotel Managmen"

* 2020. postao je ministar za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu

Pozadina ovih napada, kako objašnjava za Srpski telegraf ekonomista Mlađan Kovačević, skoro uvek je finansijske prirode, odnosno "ugroženi su interesi određenih ljudi koji stoje iza ovih medija".

- Gde god su velike pare u pitanju dobro je imati na čelu čoveka koji je situiran i uspešan u svom biznisu jer je i manja mogućnost korupcije. Znam da firma Momirovića vrlo uspešno posluje već decenijama i to može da bude samo preporuka da dobro vodi ministarstvo i da na njega ne može da se utiče po bilo kom osnovu. Naša opozicija je jad i beda, kad god oni nekoga napadaju najčešće nemaju argumente, već iza svega stoji zavist i želja da se ne postigne uspeh u nekoj oblasti da bi oni mogli da budu jači kritičari - objašnjava Kovačević.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Finansijski interes motiv za hajku

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ističe da ministar Momirović plaća cenu svog političkog angažmana i ta cena će biti sve viša ukoliko se ispostavi da on ima pozitivne rezultate.

- Onda će napadi na njega biti još žešći. Finansijski interesi mogu da budu inicijalna kapisla za političke kampanje kod kojih nije važno da li je nešto istina ili ne, one su mučne i moralno diskutabilne, a jedini cilj je da se nanese šteta - rekao je analitičar Dejan Vuk Stanković.

Opoziciji i medijima koji ih podržavaju poručuje da bi bilo bolje da ćute:

- Oni su se obrukali kad su bili na vlasti i treba imati obraz kao đon i sada kritikovati vlast iako oni ništa nisu napravili, već su doveli Srbiju na ivicu potpunog haosa i bankrota.

 

 

 

REZULTATI KAO ODGOVOR

Protiv Momirovića se prave konstrukcije, izmišljaju greške, armija botova na društvenim mrežama nasrće na njega i kreira se atmosfera u kojoj treba da se diskredituje. Prema rečima šefa poslaničke grupe SPS u parlamentu Đorđa Milićevića, "za to postoje dva razloga - novac i politički strah od čoveka koji nema mrlje u karijeri".

- Svako ko poput ministra Momirovića na ozbiljan i odgovoran način obavlja svoj posao i nezavisan je od te kvazielite biće meta ne samo opozicionih medija već i opozicije. Cilj tih napada je da se diskredituje ono što on radi jer ga se plaše. Kako ne mogu da mu pronađu nikakvu mrlju, oni će da izmisle nešto da bi kroz psihološku svest građana pokušali da unište poverenje u čoveka koji odgovorno radi i vrši odgovornu funkciju. Najbolji odgovor na takvu vrstu napada jesu rezultati. On treba, kao i do sada, da nastavi da radi svoj posao na odgovoran i posvećen način i postiže rezultate, u šta ja ne sumnjam - ocenjuje Milićević.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Nastavlja se rat svih protiv svih u Đilasovoj opoziciji

Dragan Đilas i Pavle Grbović, lideri Stranke slobode i pravde i Pokreta slobodnih građana, posle Narodne stranke Vuka Jeremića, otkačili su ostatak opozicionih stranaka. Ratna sekira ovog puta upućena je Borisu Tadiću i Zoranu Živkoviću i njihovim partijama Socijaldemokratska stranka i Nova stranka.

Kako objavio portal Nova S, koji prepoznatljiv po promociji i zaštiti Đilasovih političkih interesa, Đilas i PSG odbili su sastanak na koji ih su pozvali SDS i NS, a na kojem bi se razgovaralo o izradi zajedničke platforme za dijalog s vlašću o izbornim uslovima koje predložile SSP, PSG i DS. Izgovor za nedolazak na razgovore i pravljenje još većeg jaza među opozicionim strankama Đilasov SSP pronašao je u tome što su Nova i SDS pre razgovora s ovim partijama obaveštavale javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading