NOSIOCI PETOG OKTOBRA SU PROPALI, A MI SMO OPSTALI: Ivica Dačić iskreno o TESKOBAMA rušenja s vlasti

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.01.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno se, 11. januara, navršilo 30 godina od konstituisanja prvog višestranačkog saziva parlamenta, a predsednik Narodne skupšstine i lider SPS Ivica Dačić osvrnuo se na činjenicu da, osim SPS-a, nema predstavnika nijedne stranke koja je tada imala poslanika i gotovo su nestale sa političke scene.

RepublikaFoto: youtube.com
Ivica Dačić

- Zaista, kada se pogleda spisak učesnika na tim prvim izborima, DS-a više nema, SPO je ušao u parlament, ali na listi Aleksandra Vučića, to je dokaz da te stranke nisu uspele da izdrže test vremena. SPS je opstao jer je sproveo reforme - rekao je Dačić za Politiku.

Ali da budem iskren, kazao je on, nijedna stranka se ne reformiše ako baš ne mora, a nas su nevolje naterale da radimo na vitalnosti.


- Gubitak vlasti 2000. godine lekovito je uticao na SPS, neke reforme su prirodno obavljene, to znači da je većina iz prvog reda SPS-a napustila stranu - rekao je lider socijalista.

Upitan da li je sadašnja opozicija, koja je smenila SPS sa vlasti 2000. godine, nešto naučila, Dačić je rekao:

- Pa, nisu naučili, mi smo praktično ostali bez predsednika, pošto Milošević od 2001. godine nije bio u zemlji, pojavile su se razne frakcije, bili smo pred raspadom. Onda smo rekli da moramo da izvučemo pouke, da rašcistimo s onim što nije valjalo i da se prilagodimo novom vremenu. To smo uradili i to je, mislim, ključ opstanka SPS-a. Naravno, razlika između tih stranaka i SPS-a je u tome što mi, ipak, imamo neku ideologiju koje se držimo - naveo je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading