REPUBLIKIN RETROVIZOR: Odmotava se klupko u AFERI PRISLUŠKIVANJA, bolesno MALTRETIRANJE dece u vrtiću, Srbin glavna tema u Španiji

Autor:

Vesti

24.01.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklu sedmicu za nama obeležili su brojni događaji. Nova saznanja odmotavaju klupko u aferi prisluškivanja Aleksandra Vučića, brutalno postupanje prema deci u vrtiću "Zamak" razbesnelo je celu Srbiju, sud u Sarajevu doneo je skandaloznu presudu kojom je Sakib Mahmuljin osuđen nasamo 10 godina zatvora za zločine nad Srbima,

Pročitajte nekoliko vesti koje su obeležile ovu nedelju:

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Afera prisluškivanja Aleksandra Vučića

Dijana Hrkalović, koja je bila državna sekretarka godinu i po dana, u žiži je afere prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.  Do sada je, saslušano 50 osoba. Izvori bliski istrazi su potvrdili da se iskazi saslušanih pripadnika MUP poklapaju, kao i to da se ponavljaju ista imena, da su navodi za prisluškivanje stizali od Hrkalovićeve i od njenog nekadašnjeg saradnika Dejana Milenkovića Bagzija, tadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM). I on je na saslušanju rekao da je sve naloge dobijao od Hrkalovićeve.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Dijana Hrkalović

Ona je, podsećamo, odbila ispitivanje na poligrafu. Pravni stručnjaci su za Srpski telegraf objasnili da bi bivša državna sekretarka MUP, mogla bi da se nađe iza rešetaka na dug vremenski period, čak i do 15 godina. 

Foto: Republika
Jezive scene nasilja nad decom u vrtiću "Zamak"

Pakao u vrtiću na Voždovcu: Horor snimici iz "Zamka"

Video snimci brutalnog postupanja prema deci u beogradskom vrtiću "Zamak", a u čiji posed je došao Srpski telegraf, pokrenuli su pravu buru! 

Na njima se vidi kako žena drži dete na podu i grubo ga s obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta, izvlači decu iz špajza u kom su zatvorena, viče na njih dok ona jecaju i još mnogo toga. 

 

 

 

Drugo osnovno tužilaštvo po hitnoj proceduri pokrenulo je istragu o maltretiranju dece. Postupak je pokrenuo i zaštitnik građana, a gradski Sekretarijat za obrazovanje naložio je vanrednu kontrolu rada "Zamka" i inspektori su nekoliko sati bili u tom obdaništu.

Roditelji mališana koji idu u ovaj vrtić su šokirani nakon saznanja šta se dešava, a potom i održali roditeljski sastanak povodom problema u ovoj instituciji.

RepublikaFoto: printscreen
Sakib Mahmuljin

Za sečenje glava dobio samo 10 godina robije

Sud u Sarajevu u petak je doneo skandaloznu presudu.

Naime, Sakib Mahmuljin, komandant Trećeg korpusa Armije BiH, osuđen je na samo 10 godina zatvora za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. On se tereti da kao nadređeni odredu El Mudžahedin, sastavljenog od muslimanskih ekstremista, nije ništa preduzeo da spreči stravične zločine i ubistvo 52 ratna zarobljenika srpske nacionalnosti u periodu od 11. do 29. novembra 1995.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Dmitrović

Dmitrovićev gol protiv Atletika

Marko Dmitrović ne samo da briljira na golu Eibara, već i daje golove u šampionatu Španije. 

To je prvi gol nekog čuvara mreže u Španiji od 2011. godine kada je Danijel Aranzubija postigao gol za Deportivo protiv Almerije.

Dmitrovićev gol možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading