SRBI SU FAŠISTI I OKUPATORI! ZAPUŠITE USTA DUA LIPI, NEPRESTANO LAŽE NA SVE STRANE: Opet nas blatila, a veze s vezom nema

Autor: Republika, Blic

Vesti

23.01.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna britanska pevačica poreklom iz Prištine Dua Lipa, koja je poznata po svojim izrazito negativnim stavovima prema srpskom narodu, kao i promovisanju "Velike Albanije", ne prestaje sa provokacijama na račun Srbije.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Dua Lipa

Ovoga puta Srbe je nazvala "fašistima" i "okupatorima Kosova", navodeći da su tokom rata na Kosovu i Metohiji devedesetih od njenog dede, Seita Lipe, koji je u periodu od 1990. do 1995. godine bio direktor Istorijskog muzeja u Prištini "tražili da fabrikuje istorijske činjenice, što je on odbio, zbog čega se našao na meti tadašnje srpske vlasti".

U intervjuu koji je dala listu "Roling Stoun", mlada pevačica dotakla se i političkih tema, navodeći da se njena porodica sa Kosova i Metohije morala da se preseli nakon "srpske okupacije".

- Moj deda s tatine strane pisao je knjige o svemu što se dešava, nakon što se dogodila okupacija, srpske snage su tražile da on prepiše istoriju. Odbio je i izgubio posao - rekla je ona.

Na tome se nije zaustavila, nešto kasnije, putem svog Instagram profila podelila je najavu intervjua, uz sliku svoga dede i komentar: "Naš neverovatni i neustrašivi deda. Toliko je naporno radio tokom srpskog fašističkog režima da napiše albansku istoriju, kako bi svet mogao da zna ko smo mi zaista".

Podsetimo, Dua Lipa je poznata kao neko ko snažno zagovara nezavisnost Kosova. Britanska pevačica je u nekoliko navrata u svojim objavama isticala da "Kosovo nije Srbija", a jednom prilikom otišla je i korak dalje, objavivši fotografiju mape Velike Albanije, identičnu kao sa drona na utakmici Srbija-Albanija.

Dua Lipa nije rođena na Kosovu. Ona se rodila 1995. godine u Londonu, kao dete albanskih roditelja iz Srbije, koji su napustili Prištinu devedesetih godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading