DOKTOR TIODOROVIĆ: Cilj nam je da steknemo kolektivni imunitet za dva, tri meseca!

Autor: Republika

Vesti

22.01.2021

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović rekao je na sednici Kriznog štaba da je neophodno sačuvati trenutnu epidemiološku situaciju.

RepublikaFoto: prinrscreen/tv pink
Branislav Tiodorović

- Razgovarali smo o epidemiološkoj situaciji i ovo poboljšanje ne treba da shvatimo kao da smo bezbedni. Svi smo svesni da treba da treba da očuvamo epidemiološku situaciju i mere naročito zbog toga što nam vakcinacija dobro ide - kazao je Tiodorović.

- Da se u što mirnijim uslovima možemo vakcinisati u što većem broju i što kraćem roku. Cilj nam je da pored kolektivmnog imuniteta prirodnim putem i vakcinacijom steknemo kolektivni imunitet za oko dva, tri meseca - istakao je doktor.

Više od 100.000 građana vakcinisano je u Srbiji

Kada je reč o informaciji koja se pojavila u pojedinim medijima da je Grčka uvela kovd pasoše, doktor je rekao da to nije tačno.

- Oni su otvorena zajednica i moraju da računaju na ostali deo sveta i ako uvode ograničenje, dovode u pitanje ekonomiju, Mi o tome nismo danas razgovarali na sednici - rekao je Tiodorović.

 

Trudnice i vakcina

- Nijedna od raspoloživih vakcina nije ispitivana kod trudnica i zato se ne vakcinišu. U svetu se desilo da su žene vakcinisane jer nisu znale da su trudne i kod njih se nije pojavio nikakav problem. Mi nemamo na osnovu kojih studija da kažemo da je za njih vakcina bezbedna, što ne znači da nije - objasnio je doktor Srđa Janković.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading