POPOVIĆ: KRIK nastavlja sa lažnim tvrdnjama!

Autor: Tanjug

Vesti

13.11.2017

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović kaže da najnovije saopštenje KRIK pokazuje da je jedini cilj novinara te istraživačke mreže ne da se bave istraživačkim novinarstvom, već njegovim političkim stavovima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

- U tom saopštenju oni nisu ni pokušali da opovrgnu moje navode da su sve tri tvrdnje koje su izneli o meni - lažne - rekao je Popović.

U današnjem saopštenju Krika se navodi da je Popović gostujući na RTS optužio Krik da je priča iz projekta Rajski papiri" politički napad na njega, predsednika Srbije i vladu, da je ponovio da ne poseduje ofšor kompanije i da su njegove firme registrovane u Rusiji i Evropi, ali da javnosti nije objasnio činjenicu da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da ima ofšor firme - na Kipru i britanskim Devičanskim Ostrvima.

"Krik laže"

U odgovoru, Popović je ponovio tri, kako kaže, lažne tvrdnje Krika.

Prema njegovim rečima, prva laž je da se njegove kompanije pominju u "rajskim papirima", što je sam Krik, kako navodi, potom demantovao.

Druga laž, prema Popovićevim rečima, je da advokatska kancelarija "Eplbi" nije želela da ga uzme za klijenta zbog, navodno, "kontroverznih poslova" u Rusiji.

U njegovim saopštenju se navodi da se ispostavilo da je Popović klijent Eplbija, ali da nije realizovao njihov predlog i predlog konsultantske kuće PWC za prenošenje njegovih kompanija u ofšor zone iz "rajskih papira".

Sve kompanije registrovane

- Lagali su da imam kompanije izvan Rusije i Evrope. Još jednom tvrdim, sve moje kompanije su danas registrovane u Rusiji i Evropi - kaže Popović.

Prema njegovim rečima, očigledno je da KRIK po nalogu spolja nastavlja kampanju protiv njega zbog njegovih političkih stavova vezanih za jačanje saradnje Srbije i Rusije i stava da Srbija nikada ne treba da postane član NATO pakta, niti da uvede sankcije Rusiji.

- Još jednom ponavljam da sam svu svoju imovinu stekao mnogo pre nego što sam postao ministar, radeći prethodnih 25 godina u inostranstvu. Ne primam platu kao ministar u Vladi, a sve što posedujem prijavio sam uredno i po zakonu Agenciji za borbu protiv korupcije - ističe Popović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sasa

14.11.2017 11:56

Krik laze kao po obicaju.