OČEKIVANI EPILOG SLUČAJA O KOM JE PISAO SRPSKI TELEGRAF! OTERAN VOJIN LAZAREVIĆ: Kraj rasula i haosa u PKB!

Autor:

Vesti

21.01.2021

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojin Lazarević morao je da ode sa čela kompanije "Al Dahra Srbija", a umesto njega, novi generalni direktor je Dušan Radičević.

RepublikaFoto: Đorđe Kojadinović
Vojin Lazarević

Ova informacija, koju je "Al Dahra Srbija" zvanično saopštila, logičan je epilog rusvaja koji je Lazarević napravio u Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB), kojom gazduje "Al Dahra". Podsetimo, Srpski telegraf je krajem oktobra u seriji tekstova pisao o rasulu u PKB, pa je ovo, manje-više, očekivani rasplet.

Iza šturog saopštenja "Al Dahre" krije se, u stvari, potvrda da je Lazarević svojim (ne)radom doveo do rasula u PKB iako su arapski kupci ispunili sve što su obećali i najavili nova milionska ulaganja.

Prema onom što su Srpskom telegrafu ispričali radnici, a što je potkrepljeno informacijama dobijenim iz drugih izvora, uslovi za rad u vreme Lazarevićevog rukovođenja bili su nehumani.

- Radimo u nehumanim uslovima, štale sa životinjama su propale i neadekvatne. Ne mogu da grešim dušu, iz "Al Dahre" su ispunili sve što su obećali, ali Lazarević ovde očigledno radi po svom. Ljudi su uplašeni za radna mesta, otkazi pljušte, a umesto naših ljudi, on dovodi strance - ispričao je u oktobru za Srpski telegraf jedan od zaposlenih.

činjenice: Vojin Lazarević

* Karijeru je započeo kao advokat u kancelariji oca

* Samostalni biznis pokrenuo je 1989.

* 1998. u vladi CG bio je ministar bez portfelja, a u mandatu 1998-2000. savetnik premijera Filipa Vujanovića

* 2003. privatizuje firmu "Rudnap"

* 2004. postaje poznat široj javnosti nakon izbijanja afera u vezi s trgovinom strujom i privatizacijom Nacionalne štedionice

* 2014. većinski deo firme "Rudnap agrar" prodao je "Al Dahri"

* 2018. "Al Dahra" Irig, koja je kupila PKB, postavlja ga na mesto direktora

Kako je tada rekao, u kombinatu ima sve više stranaca, a niko ne zna da li imaju radne vize i pod kojim uslovima rade.

Da nije bila u pitanju samo priča nezadovoljnog radnika, potvrdile su i fotografije do kojih je došao naš list, koje su na najbolji način oslikale sav haos u PKB.

 

 

 

Između ostalog, pisali smo i o tome da je Lazarević ukinuo direktora proizvodnje iako je taj sektor najznačajniji i postojao je od nastanka korporacije, da se nedeljama nije pojavljivao na poslu, da je u firmu doveo rođaku koja mesecima ne dolazi na posao i da kasne svi projekti na kojima je ona angažovana. Pisali smo i o tri sistematizacije za četiri meseca, kao i katastrofi koja je izbegnuta pukom srećom kada je izbio požar u noći između 13. i 14. oktobra prošle godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading