PSIHOLOŠKINJA PROLUPALA: Predviđa GRAĐANSKI RAT, a N1 to promoviše!

Autor:

Vesti

18.01.2021

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihološkinja Bojana Bodroža izjavila je danas da "ne može da zamisli scenario" po kojem bi vlast Srpske napredne stranke mirnim putem "sišla s trona", kao i da gradjanski rat u Srbiji zbog toga "nije nemoguć".

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Bojana Bodroža

- Bojim se da oni neće prezati od toga da svoju manipulaciju emocijama naroda iskoriste za nasilje, možda čak i gradjanski rat, ako procene da ih to može održati na vlasti - kazala je docentkinja na novosadskom Filozofskom fakultetu u intervjuu za Al Džaziru.

Ona smatra da zaplašeni gradjani nisu samo skloniji radikalizaciji stavova i razvijanju snažnijih predrasuda prema svakome ko je drugačiji, nego i da su i spremniji na ekstremnija ponašanja, pa čak i na "uzimanje pravde u svoje ruke".


- Strašno je to što stvaranjem zaoštrene atmosfere, polarizacije i podela u društvu, vlast kreira situaciju u kojoj oni sami ne moraju lično da iniciraju nasilje preko svojih 'poluga', jer je atmosfera s vremena na vreme toliko užarena, da nekada ostrašćeni i zaplašeni građani preuzimaju stvar u svoje ruke i počinju i sami da napadaju neistomišljenike - rekla je Bodroža.

Ona je rekla da je predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić "dobar poznavalac metoda manipulacije" i da vrlo dobro zna da "ljudi u stanju straha i anksioznosti ne žele društvene promene".

- To znači da će zaplašeni gradjani preferirati da se drže naprednjačke politike, jer bilo kakva promena krije u sebi neizvesnost i nepoznatost, odnosno strah od goreg - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading