MILAN STAMATOVIĆ ZA SRPSKI TELEGRAF: Vučić da vodi dijalog između vlasti i opozicije!

Autor:

Vesti

16.01.2021

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Mi Zlatiborci uvek završimo ono što započnemo. 'Zlatiborska gondola' je projekat koji će, uvereni smo u to, podstaći i turističku, ali i sve ostale grane privrede zlatiborskog okruga, što ne reći, i cele Srbije."

RepublikaFoto: Tanjug
Milan Stamatović

Već prvog dana puštanja u rad ove panoramske žičare ona je počela da otplaćuje samu sebe, tako da očekujemo da ćemo za pet godina u potpunosti isplatimo 13 miliona evra, koje je opština Čajetina samostalno uložila u ovaj projekat - poručuje u intervjuu za Srpski telegraf Milan Stamatović i dodaje da je ponosan na projekat koji je rađen pet godina.

U razgovoru za Srpski telegraf ističe da dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na otvaranje gondole vidi kao početak dijaloga vlasti i opozicije.

Bivši predsednici Boris Tadić i Vojislav Koštunica, s kojim ste čak bili stranački kolega u DSS, nisu imali sluha za taj projekat?

- U vreme mandata Vojislava Koštunice i Borisa Tadića bilo je problema oko rekonstrukcije Ski-centra Tornik, koji je bio uništen 1999. u NATO bombardovanju. Ali je tadašnja vlada pomogla obnovu Ski-centra Tornik i obezbedila četiri miliona evra za izgradnju primarne mreže gasovoda na Zlatiboru. Kao što je tada bilo nekih nerazumevanja iz Beograda, tako su i za vreme ove republičke vlasti, tokom realizacije zlatiborske gondole, postojale određene "birokratske poteškoće na nižim nivoima".

Svečanosti je pak prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Istakao je da je to važan poduhvat i da ga ne interesuje politika. Koliko je to značajno i kako ocenjujete taj potez?

- Predsednik Republike Srbije došao je na otvaranje jednog od najvećeg kapitalnog projekta za srpski turizma, najduže panoramske gondole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina. Nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić na Zlatiboru, pred svima nama, rekao da je ovo veliki događaj za celu Srbiju i što je najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug.

Ocenili ste da taj dan čak treba da bude simbol početka dijaloga između opozicije i vlasti?

- Za nas dolazak Aleksandra Vučića na Zlatibor definitivno znači početak dijaloga vlasti i opozicije. S obzirom na to da je predsednik Republike najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija, u ovom slučaju Zdrava Srbija, ume dobro da upravlja društvenom zajednicom, mislimo da bi, u interesu i opozicije i vladajuće koalicije, bilo najbolje da predstojećim dijalogom posreduje upravo on, kao legitimni i legalni predsednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora.

Vaši dojučerašnji opozicioni saborci u SZS Dragana Đilasa su sve to dočekali "na nož". Kako komentarišete i njihove navode da je rođena nova politička ljubav između Vučića i vas?

- Zdrava Srbija nije u nekakvoj posebnoj ljubavi sa SNS, kao što nikada nismo bili ni u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima. Mi smo i dalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana. Dakle, kao što deo opozicije tvrdi, nije se Stamatović priklonio Vučiću, već je predsednik Republike Srbije došao na Zlatibor i prisustvovao svečanom otvaranju naše najveće i najznačajnije infrastrukturne investicije, koja je važna ne samo za Čajetinu i Zlatibor već i za celu Srbiju.

Ne razmišljam o lošim stvarima

Nije nepoznato da ste zbog izgradnje gondole ratovali sa Zoranom Mihajlović dok je bila ministarka građevinarstva. Nije prisustvovala otvaranju. Jeste se čuli?

- Za opštinu Čajetinu, Zlatibor i celu Srbiju, kao i za sve građane u našoj zemlji najvažnije jeste da vide da se pošten rad i trud isplate i da nikada ne treba odustajati od svog cilja. Sve ono što smo zacrtali, još od 2015, kada smo postavili kamen temeljac za izgradnju zlatiborske gondole, danas smo i ostvarili. To je trenutno najvažnije, ne želimo da razmišljamo o lošim stvarima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading