(FOTO) NAJGORI LICEMERI! DVOSTRUKI ARŠINI CNN I N1: Američka policija dobra i kad ubija, SRPSKA NE VALJA I KADA JE KAMENOVANA!

Autor: Republika

Vesti

14.01.2021

15:22 >> 15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad američka policija bije i ubija demonstrante ispred Kapitola u Vašingtonu to je opravdano, jer se time "štiti ustavni poredak", a kad je srpska policija pokuša da obuzda demonstrante, samo uz upotrebu suzavca, da zapale i razruše Narodnu skupštinu u Beogradu to je prekomerna upotreba sile!

RepublikaFoto: Tanjug/AP/ST/N. Mandić
Nacionalna Garda u američkom Kapitolu i demonstranti u jurišu na srpsku policiju

Tako bi se moglo ukratko opisati pisanje i izveštavanje N1 i CNN-a o dva gotovo istovetna događaja koja su, istina, desila na dva različita kraja sveta - jedan nedavno u Vašingtonu, a drugi letos u Srbiji

I dok su za ova dva medija, američki demonstranti, koji su opkovljavali zgradu Kongresa, bili i ostali teroristi, u Srbiji su "letošnji mitingaši" za filijalu CNN u Srbiji - N1 - bili i ostali nezadovoljni građani i "borci za slobodu".

Ukratko, očigledno je reč o dvostrukim aršinima kada je u pitanju izveštavanja sa dva ista, doduše različito motivisana protesta, pa tako se u njihovim izveštajima sa protesta u Americi nigde ne pominje policijska brutalnost iako su prebili na stotine ljudi i četvoro ubili, dok se sa demonstracija u Beogradu svaki potez policije, koja se pošteno nadobijala batina, tretirao kao "zločin protiv čovečnosti".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
IMALI STRPLJENJA: Srpska policija na letošnjim protestima

To najbolje ilustruju ova dva primera: 

Policija je večeras ispred Skupštine uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta. Potom je Izašla Žandarmerija i uhapsila neke od demonstranata - izveštavala je letos N1 sa protesta u Beogradu a potom dodala i sve ilustrovala snimkom:

- Sada se vidi grupa malobrojnih okupljenih, među kojima ima i devojaka, i policija koja izleće iz Skupštine i udara ih pendrecima, a zatim i hapsi neke od njih - upravo pokušavajući na patetiku da udare i potenciraju brutalnost srpske policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
NE PRAŠTAJU DEMONSTRANTIMA: Američka policija bez milosti

Pri tom je citirala i reči, jedne navodne Ruskinje, koja je, kako su rekli dobila udarac pendrekom po licu:

- Ovo je diktatura, ja znam, proživela sam je 1990. u Rusiji - prenela je N1 reči žene, aludirajući time na celokupan srpski režim i vladajuću garnituru.

Sa druge strane, N1 je kad je policija zauzela zgradu Kongresa u Vašingtonu i zanoćila u njoj, to tretirala kao nešto sasvim normalno, i prenosili su Bajdenovu izjavu da je to napad na vladavinu prava.

 

 

 

- Ove scene haosa na Kapitolu nisu odraz istinske Amerike, mi smo videli mali broj ekstremista koji su posvećeni bezakonju, ovo je nered, ovo je haos i ovo mora da stane odmah. Pozivam ovu bandu da se povuče i da omogući demokratiji da ide napred. Ovo nije protest, ovo je pobuna, ovo gleda svet i Amerika i ja sam šokiran što su SAD, kao primer demokratije, došle u ovako mračan trenutak - prenosio je i podržavao N1 reči Bajdena i podržavajući reakciju policije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading