APEL SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA: Vakcinišite se protiv korone, pomozite i sebi i zdravstvu!

Autor: Republika

Vesti

12.01.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpsko lekarsko društvo pozvalo je juče građane Srbije da se masovno vakcinišu protiv korone, kako bi se sprečilo i masovno umiranje od ove bolesti.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Njihov poziv prenosimo u celosti:

- Pandemija korona virusom odnela je do sada blizu dva miliona života, a na žalost, biće još žrtava, i načinila nemerljivu štetu u svim sferama života, od koje će se svet oporavljati godinama, možda i decenijama. Naša zemlja je već izgubila blizu 3.500 ljudi. Posledica po fizičko i mentalno zdravlje kod onih koji su bolest preživeli će nesumnjivo biti, samo njihova priroda i obim još uvek nisu poznati. Do sada smo dobrim delom bili bespomoćni. Mere suzbijanja epidemije bilo je teško sprovesti i sa velikim posledicama po sve delatnosti, način života i po privredu. Sada imamo sredstva koja daju realnu mogućnost da se epidemija uguši i njene štetne posledice umanje - navodi se u apelu SLD i dodaje: 


 
- Nažalost, kao i svim sličnim vremenima tokom istorije, vaskrsnuli su nadrilekari, kojima su se pridružili i neki koji su završili medicinske fakultete, koji lakše nego ranije, putem savremenih medija šire
iracionalni strah od navodnih katastrofičnih posledica vakcinacije i pozivaju građane da je odbiju, čime pridonose produžavanju agonije sa epidemijom, koja već ionako predugo traje, i od koje su iscrpljeni svi, a naročito zdravstveni radnici. Potpuno uvereni da se epidemija može najbrže suzbiti
vakcinacijom, pozivamo građane da prihvate vakcinaciju bilo kojom od vakcina koju odobri Agencija za lekove Republike Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading