U VLADI SRBIJE NEMAJU NI SEKUND ZA GUBLJENJE: Ministri i za praznike radili punom parom

Autor: Srpski telegraf

Vesti

09.01.2021

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za razliku od nekih ranijih vremena kad su članovi Vlade, po nepisanom pravilu i na svoju ruku, spajali praznike i plandovali, u kabinetu premijerke Ane Brnabić to nije slučaj. Ministri su vredno radili, neki i za Badnji dan i Božić, a juče su održali i sednicu Vlade. Nemaju, tvrde, ni sekund za gubljenje.

Foto: Tanjug/Printscreen/D. Kadić
Ministri uživali u Božiću

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović u razgovoru za Srpski telegraf ističe da se radi, maltene, bez slobodnog dana, vikendima, a, naravno, da nije spajao ni praznike. Zato je i na ćerkin četvrti rođendan za Badnji dan, koji je sa timom proveo radno, stigao tek predveče:

- Imali smo važno potpisivanje memoranduma o razumevanju o nabavci voznih sredstava s kineskim partnerima, kao i radni sastanak sa ambasadorkom Kine Čen Bo, ali i druge regularne sastanke tokom dana, pa, samim tim, nije bilo moguće raditi skraćeno kako je to, mahom, praksa za 6. januar pred Božić. Predveče sam ipak uspeo da budem tu za ćerkin četvrti rođendan u krugu porodice, a tako smo i proveli praznik Hristovog rođenja.

Momirovićeva ćerka na Badnji dan slavila četvrti rođendan. Ministar tek uveče stigao kući da joj čestita
 

I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković poručuju za Srpski telegraf da su na poslu i da rade svaki dan.

- Ne spajam praznične dane. Radim, kao što vidite - dodaje Gojkovićeva.

Vredno su svih prazničnih dana radili i ministar finansija Siniša Mali i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović. Ministar prosvete Branko Ružić radio je svaki dan, izuzev Božića. Kao i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Gojkovićeva i Nedimović: Ne spajamo praznike, kao što vidite

- Od marta nisam bila nigde van Beograda, pa ni sada. Imala sam u ponedeljak i utorak tekuće obaveze i bila sam u Vladi, kao i zaposleni u mom kabinetu. Sredu i četvrtak nisam radila iz kancelarije. Inače se komunikacija promenila, pa većinu vremena smo na Zum ili Vebeks sastancima sa kolegama iz inostranstva. Veliki broj ljudi iz EU zemalja radi od kuće, pa se dešava da se kasno po podne i veče zakazuju onlajn sastanci - kaže za Srpski telegraf ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Žestok tempo ministra Lončara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar praznične dane proveo je radno, žestokim tempom aktivnosti, kakve je imao u petak. Najpre je obišao novoizgrađeni dom zdravlja u Borči, koji će prve pacijente primiti u februaru, a potom i vakcinalne punktove u zdravstvenim ustanovama, gde se obavlja vakcinacija zdravstvenih radnika. Imao je potom i sastanak nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, a odmah nakon toga sednicu Vlade RS.

- Donet je zaključak da će se u okviru jednog dela sportskih centara obavljati vakcinacija stanovništva, tj. da će i to biti vakcinalni punktovi, pa je ministar išao u obilazak tih lokacija u popodnevnim časovima - naveli su za Srpski telegraf iz kabineta ministra zdravlja.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić praznični period provodi radno - tržišna inspekcija je na terenu, a u prvim danima 2021. za vaučere se prijavilo 1.680 građana i 502 hotelijera i ugostitelja:

Praznike su radno proveli i ministri Irena Vujović i Siniša Mali

- Nemamo ni sekund za gubljenje i imali smo niz sastanaka da bismo sve pripremili za usvajanje dva nova zakona - Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o uslugama.

I ministar bez portfelja Novica Tončev nije se odmarao:

- Ovo su neizvesna i teška vremena koja zahtevaju brze reakcije, posvećen rad i istrajnost, a ovakve okolnosti ne poznaju praznike ili radno vreme. Tako i danas (petak) slavimo kućnu slavu, ali sam u Beogradu jer su obaveze u Vladi prioritet.

 

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović kaže da ne spaja praznike, nego da rade uobičajeno, osim 1. i 2. i 7. januara.

Obradovićeva poslala selfi da dokaže da je u ministarstvu

- Praznike sam provela u kući s porodicom, poštujući običaje i, što je srpski običaj, za trpezom - rekla je Obradovićeva, koja nam je poslala selfi iz ministarstva da bi dokazala da je u Vladi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading