(FOTO, VIDEO) NA KOSMETU HAOTIČNO ZBOG POPLAVA: Đakovica se evakuiše, u mnogim mestima kritično zbog klizišta i odrona!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poplave napravile haos na Kosmetu...

RepublikaFoto: Printscreen/youtube.com
Poplave u Đakovici

Obilne kiše izazvale su odron zemljišta na auto-putu "Ibrahim Rugova", na deonici Vermica-Đurđica, ali je put prohodan, saopštilo je prištinsko Ministarstvo infrastrukture.

Kako navodi, odron na auto-putu na 53. kilometru u smeru Vermica-Đurdica stvorila su manja klizišta, prenosi Gazeta Ekspres. 

"Ministarstvo infrastrukture obeležilo je mesto signalizacijom, timovi rade na terenu", navodi se u saopštenju. Zbog obilnih padavina došlo je do poplava u Glogovcu, Mališevu i drugim mestima u regionu Metohije, prenosi Kosovo onlajn.

Policija u Đakovici najavila je da je zbog poplava koje su pogodile tu opštinu najverovatnije biti potrebna evakuacija. Zbog obilnih kiša i snežnih padavina poplavljeni su ulazi u grad i veliki broj kuća, kao i mnogi putevi, prenosi Gazeta ekspres. Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama vide se kuće i automobili kojima samo krovovi vire iz vode.

 

Shkruan një banor i fshatit Rruga Gjakove - Dol dikush pa pyt askend ka filly me shkatrru asfalltin per me largu ujt nga prona e vet . Posted by Gjakova Sot on Петак, 08. јануар 2021.

 

Sitaucija kritična i u Mališevu i Drenovici

Reka Miruša kod opštine Mališevo izlila se sinoć iz svog korita zbog obilnih padavina, ali situacija je i dalje pod kontrolom, saopštili su danas iz opštine Mališevo. "Situacija je otežana, putevi su na nekim mestima blokirani, a građani koriste alternativne pravce.

Pod vodom su i neki mostovi, a za saobraćaj je najproblematičniji put Mališeva-Kijev", navodi se u saopštenju opštine, koje prenosi portal Lajmi. Kako je navedeno, sve nadležne službe su na terenu, a građani se mole da se ne kreću bez preke potrebe. 

 

Përmbytje në Gjakovë 08 Janar 2021 Posted by Gjakova Sot on Петак, 08. јануар 2021.

 

Postoje problemi i u elektroenergetskoj mreži, ali se ne navodi kakvi tačno. U Drenovici su poplavljene kuće i poljoprivredna zemljišta, a od ranog jutra na terenu su sve službe.

Poplavljeno i Kosovo Polje

Obilne kiše dovele su do izlivanja reka i potoka na Kosovu, a pored Đakovice, Drenice i Mališeva, poplavljeno je i Kosovo Polje.

Portparol opštine Kosovo Polje rekao je da još nije utvrđeno kolika je tačna šteta i u kojim delovima opštine je najkritičnije, prenosi Klan Kosova. "Na terenu imamo timove za vanredne situacije i bavimo se slučajevima. Još nije poznato gde je najveća šteta", rekao je portparol.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading