(VIDEO) Američki dvostruki aršini: Njihova policija puca na demonstrante, a nas kritikuju zbog protesta u kojima niko nije stradao

Autor:

Vesti

07.01.2021

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prljava igra iz Vašingtona. Kada su njihove institucije pod opsadom demonstranata, sve je dozvoljeno.

RepublikaFoto: Republika

Brojne pristalice odlazećeg predsednika SAD Donalda Trampa okupili su se ispred Bele kuće kako bi izrazili svoje neslaganje sa rezultatima glasanja i pobedom Džoa Bajdena na izborima koji su nedavno održani u SAD.

Tokom održavanja protesta pod nazivom "Marš za spas Amerike", desetine demonstranata upale u su prostorije Bele kuće gde ih je sačekala policija koja je brutalno odgovorila na napd jedne državne institucije.

Došlo je čak i do upotrebe vatrenog oružja. Na video snimku koji vam prenosimo, vidi se kako policajac vadi pištolj i ispaljuje metak u jednog demonstranta koji nakon toga nepomično leži na podu. U potpunom šoku, okupljeni kreću u povlačanje kako bi se sklonili od policajaca koji su odlučni u tome da zaustave dalje prodiranje demonstranata, pa makar morali da ubijaju one koji hoće silom da zauzmu institucije.

 

Za razliku od SAD, u Srbiji su tokom jula meseca na platou ispred Narodne skupštine održane nasilne demonstracije u kojima su okupljeni gađali policajce raznim predmetima, provocirali ih, napadali, a prve večeri nasilnog protesta deo demonstranata je ušao u hol skupštine. Pri tom, pripadnici srpske policije su intervenisali dozirano, sa primenom neophodne sile kako bi se na ulici održao red i sačuavale državne institucije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Protesti ispred Skupštine Srbije

Nakon ovih demonstracija iz Vašingtona su pristizale kritike na račun srpskih vlasti kako su nasilno gušili demonstracije. Ali, očigledno je da u SAD imaju dvostruke aršine. Kada su njihove institucije ugrožene onda je sve deozvoljeno da se očuva društveni poredak, dok drugi moraju da tolerišu bahate i bezobrazne demonstrante koji pokušavaju da destabilizuju legitimni društveni poredak i pritom ruiniraju grad.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading