Ministarke lažjivice: Zorana i Marija ne vole istinu, ali VOLE VLAST!

Autor:

Vesti

05.01.2021

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka energetike Zorana Mihajlović i njena koleginica Marija Obradović, koja vodi resor državne uprave i lokalne samouprave, pale su na javnom testu istine. Narodski rečeno, pokazale su se kao lažljivice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ne samo što nije ubedljiva u pokušaju da objasni odakle novac za brendirane torbe, rukavice, dizajniranu garderobu i skupoceni nakit već se Mihajlovićeva opet "ispalila" u nameri da opravda odsustvo na otvaranju jednog od najvažnijih, ako ne i najvažnijeg, energetskog projekta u Srbiji. Ona nije prisustvovala 1. januara otvaranju gasovoda "Balkanski tok", koji omogućava da gas iz Rusije brže i jeftinije stigne do naših potrošača i dalje do drugih država, za šta će Srbija naplaćivati tranzitnu taksu.

Na pitanje Srpskog telegrafa u nedelju zbog čega je izostala, nije odgovorila. Dan ranije, međutim, drugom mediju je izjavila da je bila na putu van Beograda. U zvaničnoj agendi njenog resora nije navedena nijedna službena obaveza, te je jasno da je ministarki privatna obaveza - doček Nove godine - bila važnija od strateški važnog državnog projekta.

Obradovićeva spremna da obmane javnost da bi sačuvala blinkere

 

 

Njena mlađa koleginica ministarka Obradović pokušala je pak da optuži Srpski telegraf da nije od nje zatražio komentar tokom pripreme teksta u kom smo ekskluzivno objavili da je patrola saobraćajne policije zaustavila njeno vozilo zbog korišćenja blinkera. Obradovićeva je, dve sedmice posle incidenta u kom je učestvovala, izjavila ne samo da se to nije desilo (iako dobro zna da jeste) već je iznela notornu neistinu da nismo ni pokušali da kontaktiramo s njom.

Srpski telegraf, međutim, ima dokaz, crno na belo, da su ministarki, i to zvaničnim kanalom komunikacije, preko njenog kabineta u ministarstvu uredno poslata pitanja o skandalu s blinkerima dan pre nego što je tekst objavljen. I to dva puta. Ali odgovore nismo dobili.

Mihajlovićevoj skup nakit i proslave važniji od države

 

Podsetimo, ministarkino vozilo je u noći između 17. i 18. decembra zaustavila policija zbog neovlašćenog korišćenja blinkera. Kada su saobraćajni policajci pokušali da joj napišu kaznu, napravila je skandal, svađala se s njima, pozivala se na ministarsku funkciju i na visoke funkcionere policije.

Uprkos lažima ministarki i njihovim providnim pokušajima manipulacije javnošću, Srpski telegraf nastaviće odgovorno i u skladu s profesionalnim i pravilima etike da radi svoj posao i ministarkama postavlja pitanja od javnog značaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobodan gradjanin

05.01.2021 09:19

Zorana koridora I ova druga tipični primerci SNS kadrova ( lopovski ) i nista čudno otkud pare. Zasto je Zora Koridora dovela čoveka koji je hapšen u svoje ministarstvo?