Radulović konačno uvideo kakva je N1: Brutalno ih isprozivao i ukazao na skandalozno ponašanje

Autor:

Vesti

04.01.2021

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović osudio je danas neprofesionalno ponašanje televizije N1 koja je iskoristila obeležavanje 79. godišnjice Racije u Bačkoj da promoviše sebe, a ne da pravi priču o žrtvama fašističkog terora.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Saša Radulović

Radulović se oglasio na društvenom mreži Tviter i naveo da je nedopustivo ponašanje N1 koja bi na silu želela da upada u crkve.

- DJB osuđuje ponašanje N1 koji bi na silu, sa kamerama, da upada u crkve. Sama činjenica da su napravili priču o sebi, a ne o nevino stradalim Srbima, Jevrejima i Romima 1942. u fašističkoj Raciji, govori više od bilo kojih reči - napisao je predsednik pokreta Dosta je bilo.

 

 

Ceo povod za ovakvo reagovanje bila zabrana televizijskoj ekipi N1 da svojim kamerama snima pomen žrtvama Racije u Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg i u Srbobranu., gde su bili prisutni Ištvan Pastor i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Centralnim pomenom u Srbobranu danas je obeležena 79. godišnjica Racije koja je sprovedena između 4. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Bečeju. Pripadnici Hortijevih snaga počinili su brutalni i masovni zločin nad Jevrejima, Srbima i Romima. U Raciji je ubijeno oko 4.000 civila čija su tela bačena pod led Tise.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading