KOSOVO NIJE DRŽAVA, NE POMAŽE IM NI PODRŠKA ZAPADA! Etablirani stručnjak rekao SUVU ISTINU O "VELIKOJ ALBANIJi"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.01.2021

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević kaže da će predstojeći vanredni kosovski izbori biti opterećeni činjenicom da, uprkos podršci Zapada, Kosovo nije država i ne zna se kad bi moglo biti.

RepublikaFoto: Public/Promo
Dževad Galijašević

Galijašević je za Kosovo Onlajn rekao da opredeljenje albanskih političara i narodne većine predstavlja izvor svih bezbednosnih problema i kreira takvu političku situaciju u kojoj uvek pobeđuju oni koji nude najgore opcije sa stanovišta državnog integriteta Srbije i mira na tom delu Balkana.

- Tako će izgledati i idući izbori na Kosovu - smatra Galijašević.


On je rekao da će Kosovo sa albanskom dominantnom ulogom uvek biti samo prostor koji nije sposoban da artikuliše ambiciju da bude država.

Smatra da sa postojećom političkom svešću, Kosovo nije sposobno da formuliše bilo kakvu formu suvereniteta, čak ni u odnosu na svoje pokrovitelje, NATO zemlje - SAD, Nemačku, Tursku...
 


Na pitanje da li je moguće obnavljanje takozvane "velike Albanije, Galijašević kaže da će okupirano i silom oduzeto Kosovo uvek biti u političkoj diskrepanci dve albanske težnje - da nastavi da prkosi Srbiji kao NATO protektorat ili da se pripoji drugoj državi - Albaniji.

-I jedna i druga mogućnost je privlačna albanskim političarima na Kosovu, jer odvajaju Kosovo i Metohiju od istorijske, kulturne, verske i političke matice - Srbije. U ovoj fazi to je glavni cilj, koji se, po Albancima, ima pravo realizovati i silom - navodi Galijašević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading