Đurđev: Otvaranje gasovoda ''Balkanski tok'' veliki dan za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

31.12.2020

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske lige, Aleksandar Đurđev rekao je da je "Balkanski tok" suštinski važan za srpsku privredu.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

- Realizacija ''Balkanskog toka'' koji će našoj zemlji omogućiti redovno snabdevanje ruskim gasom, stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za privlačenje novih stranih investicija, uključujući i ubrzani razvoj srpske privrede, predstavlja veliki dan za državu Srbiju, ali i dokaz da srpsko-rusko prijateljstvo i saradnja u oblasti energetike nikad nisu bili bolji i jači, zahvaljujući predsedniku Vučiću i predsedniku Putinu - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

- Bez obzira na stalne unutrašnje i spoljne pritiske, kojima je cilj, da po svaku cenu, ugroze odnose Beograda i Moskve, otvaranjem gasovoda ''Balkanski tok'', država Srbija poslaće svim političkim faktorima u Evropi i svetu, jasnu poruku, da je jedan od srpskih nacionalnih i državnih priroteta, razvijanje i unapređenje ekonomskih veza sa bratskom Rusijom – ističe Đurđev.

- Zahvaljujući ''Balkanskom toku''  koji od bugarske do mađarske granice, ukupne dužine od 403 kilometra, prolazi kroz Srbiju, postaćemo nezavisni i sigurni da ćemo imati nesmetanu i bezbednu isporuku ruskog gasa koji je od izuzetnog značaja kako za privredu i industriju, tako i za građane, kao pojedinačne korisnike  – zaključuje Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading