OVO SE NE PROPUŠTA! Poklanjamo 5 AUTO-SEDIŠTA: Za čitaoce Republike i Srpskog telegrafa Deda Mraz ove godine stiže ranije!

Autor: Republika

Vesti

31.12.2020

06:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika akcija naše medijske kuće!

Foto: Republika
Foto: Ilustracija

Srpski telegraf i portal Republika u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja organizuju nagradni konkurs u okviru koga ćemo čitaocima našeg portala dodeliti čak pet auto-sedišta!

U četvrtak, 31. decembra 2020. godine, tačno u 9 časova na zvaničnoj stranici Srpskog telegrafa na Fejsbuku objavićemo naslovnu fotografiju ove vesti, a sve što vi treba da uradite je da u komentarima ispod fotografije napišete zašto bi baš vi trebali da dobijete ovaj vredan poklon.

Tri komentara koja do nedelje, 3. januara 2021. godine u 14 časova budu imala najviše lajkova osvojiće tri auto-sedišta, dok ćemo preostala dva auto-sedišta dodeliti čitaocima čiji komentari su  najinteresantniji, o čemu će odlučivati uredništvo naše medijske kuće.

Kako biste povećali svoje šanse da osvojite auto-sedišta i vašoj deci omogućite sigirnu i bezbednu vožnju, savetujemo vam da upregnete vijuge i napišete interesantne komentare, kao i da pozovete sve prijatelje, rođake i komšije da lajkuju vaše komentare.

Srećno svima!

AKCIJA AGENCIJE ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA POČELA U PORODILIŠTU U NARODNOG FRONTA
Auto-sedište detetu glavu čuva!

 

RepublikaFoto: Promo foto
Direktor Agencije Duško Pešić i v. d. direktora GAK Narodni front Željko Miković

Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je 50 auto-sedišta GAK Narodni front i najavila da je ovo samo jedna u nizu akcija. Naime, auto-sedišta biće podeljena i u porodilištu u Višegradskoj na Badnji dan, a potom i svakog narednog meseca. Takođe, roditelji će biti obučavani kako da sedišta pravilno koriste, poručuju iz ove agencije.

- Povodom 11 godina postojanja, agencija je poklonila auto-sedišta novorođenim bebama u Narodnom frontu, a naši spoljni saradnici su pri otpustu obučavali roditelje kako da pravilno koriste auto-sedišta da bi na taj način njihova deca bila što bezbednija u saobraćaju - navod direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, Duško Pešić.

Cilj ove akcije, prema rečima nadležnih, je da svaka beba bude bezbedno transportovana.

- Prvi kontakt bebe sa saobraćajem je upravo taj izlazak iz porodilišta i potrudili smo se da učinimo da taj prvi kontakt bude i bezbedan za bebu, da pokažemo brigu o našim najmlađim učesnicima. Ideja nam je da u nekom narednom periodu u saradnji sa Ministarstvom zdravlja uradimo edukaciju zdravstvenih radnika. Pre svega, mislimo na patronažne sestre i na sestre koje rade na otpustu, kako bi u nekom narednom periodu bili u mogućnosti da roditeljima, koji dođu da uzmu bebu iz porodilišta, skrenu pažnju da prevoz beba bez sedišta nije bezbedno - objašnjava Pešić.

Edukacija roditelja i borba za pravilnu upotrebu sedišta je veoma važna ako se uzme u obzir podatak da tek 60 odsto roditelja koristi auto-sedišta, a čak njih 90 odsto sedište ne postavi pravilno. Poražavajuća statistika pokazuje da je u poslednjih pet godina poginulo 17 dece uzrasta do četiri godine, a prošle dvoje istog uzrasta, dok je 20 teško povređeno, a čak 255 je prošlo sa lakšim telesnim povredama.

- Izbor odgovarajućeg dečijeg auto-sedišta, njegovo pravilno postavljanje, kao i stvaranje navike deteta da se u automobilu prevozi pravilno, predstavlja zdravu osnovu u njegovom saobraćajnom vaspitanju - ističe Pešić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading