(FOTO) NEVIĐENA DRSKOST! Vandali noćas u Beogradu ugasili "večnu vatru" koju su upalili Vučić i Lavrov! OSTAVILI I SRAMNU PORUKU!

Autor: Objektiv, Republika

Vesti

30.12.2020

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spomenik Večnoj vatri na Groblju oslobodiocima Beograda oskrnavili su nepoznati počionioci, ugasivši plamen koji su sredinom meseca na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Printskrin/youtube

Spomenik su, u noći 30. decembra,  nepoznati počinioci polili bojom i ugasili.

Na spomeniku su ostavili kutiju od boje s natpisom "Oslobodioci? Ne, nikada!", a ispod toga precrtane srp i čekić.

RepublikaFoto: Printskrin/Fejsbuk/Goran Vesić

- Očigledan je ciničan pokušaj svrstavanja Srbije u niz onih evropskih zemalja u kojima je rat protiv monumenata antifašistima i prepisivanje istorije, na veliku žalost, dobio sistemski karakter“, navodi se u saopštenju Ambasade Rusije.

Ambasada ne isključuje mogućnost "da su marginalni otpadnici, koji su počinili ovaj plašljiv zločin, delovali po spoljnom nalogu".

 

 

- Računalo se na to da se na taj način unese razdor u bratske odnose između naših naroda. Sigurni smo da to u Srbiji neće proći - dodaje se.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading