Brnabić sa sindikatima "Pošte": Isplata zarada iz dobiti

Autor: Tanjug

Vesti

10.11.2017

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP „Pošta Srbije“ i v.d direktorkom tog preduzeća Mirom Petrović, a na sastanku je dogovoreno da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća, kao i prethodnih godina.

RepublikaFoto: e-stock/B. MIRKOV
Na sastanku je dogovoreno da se izvrši dodatna analiza poslovanja preduzeća i da se nastavi dijalog u vezi daljeg održivog rasta socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih

Na sastanku je dogovoreno i da se izvrši dodatna analiza poslovanja preduzeća i da se nastavi dijalog u vezi daljeg održivog rasta socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

- Cenim izuzetne napore poštanskih radnika koji redovno pružaju usluge svim građanima Srbije, pa i onima u najudaljenijim krajevima naše zemlje - izjavila je Brnbabić posle sastanka na kome je analizirana situacija u tom preduzeću i materijalni položaj zaposlenih.

Kako se navodi, Vlada Srbije uvažava činjenicu da su plate u ovom preduzeću zamrznute od 2011. godine, kao i da su zaposleni podneli teret Smera fiskalne konsolidacije započetih 2014. godine. 


"Pošta Srbije", jedno je od javnih preduzeća koje pozitivno posluje i redovno uplaćuje novac u budžet Republike Srbije. 

Na jučerašnjoj sednici Vlade, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić obavestio je članove Vlade o trenutnoj situaciji u JP „Pošta Srbije“ i zahtevima zaposlenih. 

Juče je predsednica Vlade održala i sastanak sa ministrom bez portfelja zaduženim za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, Milanom Krkobabićem i v.d direktorkom JP „Pošta Srbije“ Mirom Petrović. 


Na tom sastanku je postignut dogovor da je prihvatljivo rešenje da se isplata zarade zaposlenima obavi iz dobiti preduzeća. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading