Bivši šef DB Radomir Marković pozitivan na koronu!

Autor: Republika

Vesti

26.12.2020

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radomir Marković (74), bivši šef Državne bezbednosti, koji u "Zabeli" izdržava kaznu od 40 godina, oboleo je od kovida-19.

RepublikaFoto: Printskrin
Radomir Marković

Nekadašnji prvi čovek tajne policije za vreme Slobodana Miloševića zbog bolesti je izolovan u ćeliji Sedmog paviljona požarevačkog zatvora "Zabela" u kojem služi kaznu od 40 godina zatvora.

- Marković je pre imao cimera, ali otkako mu je konstatovan kovid-19, ostavljen je sam u sobi, da ne bi nekog zarazio. Pružena mu je sva nega i on se pridržava uputstava jer je ipak čovek u poznijim godinama - kaže sagovornik iz zatvora za Alo.

Bolest je privremeno prekinula Markovićev posao zatvorskog magacionera, pa je trenutno sprečen da vodi računa o garderobi i posteljini robijaša. Čuvar tajni iz devedesetih posao magacionera radi savesno, a zadužen je da popisuje civilnu garderobu, ćebad, sredstva za higijenu, kao i lične stvari zatvorenika, koje im nisu uvek potrebne.

Pre ove obaveze, Marković je nadzirao sistem kanalizacije. Bivši šef tajne policije je ranije kontrolisao otpadne vode unutar zidina zatvora, kako bi eventualni pokušaj bekstva bio sprečen u startu.

Marković je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove 1999. na Ibarskoj magistrali, kao i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi 2000. Osim ovog zločina, bivši šef tajne srpske policije proglašen je krivim i za umešanost u otmicu i mučko ubistvo Ivana Stambolića. Sa još trojicom pripadnika DB optužen je za ubistvo novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, ali je to suđenje počelo iznova. Na prethodnom suđenju, bio je osuđen na 30 godina zatvora zbog podstrekavanja na ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading