SLOBODAN MALEŠIĆ, POMOĆNIK DIREKTORA POLICIJE OBJASNIO: U ovim slučajevima policajci su dužni građanima da pokažu značku!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2020

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Malešić, pomoćnik direktora policije govorio je o jednoj od gorućih tema koje su aktuelne u Srbiji poslednjih dana, a tiče se lažnih policijskih znački.

RepublikaFoto: Republika
Slobodan Malešić

Gostujući na TV Prva, Malešić je poručio:

- Imamo zemlje u regionu, zemlje u EU koje su imale veće probleme od nas. Nije to ništa novo. Uvek će biti nekoga ko hoće da učini krivično delo. Svaki majstor, livac, može da izlije tu značku. Pitanje je kako će da je on koristi - naveo je Malešić i pojasnio da je vrlo bitno da građani znaju koja su njihova prava im se obraćaju policijski službenici.

- Zakon je tu jasan. Ako policijski službenici postupaju u civilnom odelu, bez drugih obeležja, oni su oni su dužni da pokažu službenu legitimaciju. Jedini izuzetak hitni slučajevi - podvukao je Malešić.

Sa druge strane, kako je objasnio, policijski službenici koji su u uniformi, nemaju obavezu da pokažu legitimaciju, jer je na osnovu same uniforme jasno.

- Da li će biti prevaranata, hoće. Kriminal nigde nije sasvim iskorenjen. Ali, Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi i uspeva da ga suzbije na maksimalnom nivou.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading