DOKTOR KON - LIČNOST 2020. GODINE: Bio "na meti" kolega, glumaca, političara i sportista! I doktor Mengele i sirena, nema šta nije bio!

Autor: Republika

Vesti

01.01.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako bi trebalo izdvojiti ličnost koja je obeležila 2020. godinu, onda je to bez sumnje epidemiolog, doktor Predrag Kon!

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Ove godine, definitvno su sve oči bile uprte u Krizni štab!

Sve što su stručnjaci izjavljivali, uradili, čak i privatno - bilo je pod budnim okom javnosti. Neki od njih su to stoički podneli, drugi nisu izdržali pritisak, pa su se povukli, a treći i dalje vode borbu sa onima koji dovode u pitanje stav struke...

Kritike na račun stručnjaka iz Kriznog štaba bile su skoro svakodnevne, a čini se da je doktor Predrag Kon ličnost koja je najviše komentarisana, ali i napadana sa različitih strana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

ĐOKOVIĆEV "RITERN" ZA KONA! Rasprava o vakcinama zapalila mase

Jedno od neobičnih sučeljavanja mišljenja koje se istaklo bio je na relaciji Đoković-Kon. 

Slavni teniser Novak Đoković je u prepisci u Fejsbuk grupi sa kolegama sportistima izneo svoj stav o vakcinisanju protiv korona virusa što je izazvalo veliki broj komentara u javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag KOn

- Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema - rekao je Đoković u „lajvu“ u kome su učestvovali još Dušan Borković, Dušan Lajović, Aleksandar Atanasijević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Marko Pantelić, Janko Tipsarević i Filip Krajinović.

Na to je odmah reagovao dr Kon.

- Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdralje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija jer imaš ogroman uticaj - poručio je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/ST/A. Nalbantjan
Foto: Ilustracija

PALMA VS KON: Marković "nokautirao" Krizni štab, Kon uzvratio "udarac"

Dragan Marković Palma je tokom jednog svog govora u parlamentu prozvao stručnjake iz Kriznog štaba, podrugljivo upitavši ministre i Vladu "gde ih nađoste", opuživao ih je da ništa što govore nije istina, da "rade za dobavljače" i da građane plaše vakcinama i korona virusom.

- Ja molim Vladu, da iskoristite ono što je vaša moć, sada ide kataolički Božić, pa Sveti Nikola, pa Nova godina... I ako treba ljudima da presedne sve to, ajde da ih pustimo na miru, kao oni koji ratuju kad potpišu primirje, "pa da kažemo, ne ratujemo 15 dana", ajde da ne pričamo 20 dana o koroni i o vakcinama - ispričao je Marković.

Na kraju je apelovao da na 20 dana dana "prestanemo da pričamo o vakcinama i koroni".

Epidemiolog dr Predrag Kon je nakon toga izjavio da poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma greši kad misli da je sa virusom korona moguće primirje, jer je "taj virus rešio da ostane na planeti".

- Gospodin Palma ne razmislja na taj način, on gleda drugi ugao. Potrebno je ljudima da se opuste, ali nije trenutak. Trenutno se nalazimo u samom vrhu, ovim merama to spuštamo, ali ne bi smeli da dopustimo da se virus podigne do vakcine, pa da vidimo šta možemo da dobijemo - istakao je dr Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/printscreen
Foto: Ilustracija

NESTOROVIĆ "POSTAVIO DIJAGNOZU" KONU I TIODOROVIĆU: Oni se našli u čudu

Dr Branimir Nestorović je „šerovao“ snimak u kom se pojavljuju karikature dvojice članova Kriznog štaba - Kona i Tiodorovića, emotikoni mrtvačkih glava, vakcina, kao i novac.

U jednom trenutku Kon kaže: „Okreći, bre, to“. Čini se da snimak ide u pravcu toga da Kon i Tiodorović rade na tome da vakcinišu građane protiv korona virusa i da za to uzmu novac.

Nestorović, njihov dojučerašnji kolega u Kriznom štabu, kaže da je taj snimak najpre na Fejsbuku objavila njegova supruga i to uz njegovo odobrenje.

- Moja žena je okačila taj snimak na Fejsbuk, baš mi je simpatično što je Kon kao sirena – rekao je Nestorović, preneli su beogradski mediji. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/T. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Ubrzo su usledile reakcije kolega.

– Nikada se nismo slagali u stavovima. U toku rada u Kriznom štabu nisam se javno konfrontirao sa njim jer smo bili u istom timu… Pretpostavljam da to smatra mojom slabošću… Istorijski sud o ponašanju u toku pandemije kao i detaljne rasprave doći ce tek kada sve prođe. Ja ih vrlo staloženo, čista srca, čekam vrlo spremno, ali i sa punom odgovornošću – kazao je dr Kon  i dodao da „deo sa mrtvačkim glavama nije video pa ne može da komentariše“.

Epidemolog Tiodorović, s druge strane, ne veruje da je Nestorović podelio taj snimak na svom Fejsbuk profilu.

– Iako sam video taj klip, i dalje ne mogu da verujem da je to tačno. Zašto bi Bane imao takav odnos prema meni? Sve do sada sam mislio da imamo je kolegijalan odnos – izjavio je Tiodorović, prenele su Novosti. Naveo je da ne može da veruje da je to stav Nestorovića, rekavši da hoće direktno od njega da čuje u čemu je problem, „ako je to uopšte tačno“.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Slobodan Ćustić

ĆUSTIĆ KONU "DODELIO ULOGU" DOKTORA MENGELEA: Tužba mu ne gine

Član Kriznog štaba Predrag Kon najavio je danas da će tužiti glumca Slobodana Ćustića zbog toga što ga je u jednom intervjuu nazvao "doktorom Mengeleom".

- Najgori i ostrašćeni lažovi su oni koji vam kažu da lažem i da to radim iz interesa. Takvi lažovi i nikada neće shvatiti šta je nasušna potreba za istinom - napisao je dr Kon.

Kon je ubrzo nakon toga nastavio sa "ratom" na Facebooku-u, gde je čak najavio i tužbu protiv glumca Slobodana Ćustića, koji je pripadnik antimaskerskog lobija.

- Slobodane Ćustiću, Vaša izjava u kojoj me poredite sa najmonstruoznijem nacističkim zločincem (Mengele) zaslužuje prezir. Međutim i tužbu - napisao je Kon.

Ćustić je ranije danas optužio dr Kona da je "lažov", a njegovu koleginicu Dariju Kisić Tepavčević nazvao je "oličenjem kriminala".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading