DŽABA SI KREČIO, DOKTORE KONE! KRKLJANAC NA GRANICIMA: Gastarbajteri pohrlili u Srbiju, žele da izbegnu karantin!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

19.12.2020

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog predstojećih praznika i protivepidemijskih mera koje stupaju na snagu u nedelju, na graničnom prelazu Horgoš pojačan je priliv putnika na ulazu u našu zemlju. Od sutra dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili desetodnevni karantnin.

RepublikaFoto: Tanjug

Prema informacijama Uprave granične policije u osam časova, na graničnom prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, putnička vozila čekala su četiri sata. Na Batrovcima se čekalo tri sata.

Velike su gužve i na austrijsko-mađarskoj granici i uopšte na putevima u Zapadnoj Evropi ka Srbiji jer su mnogi krenuli zbog praznika i kako bi izbegli protivepidemijske mere.

U protekla 24 sata preko Horgoša u Srbiju ušlo oko 16.000 putnika u 4.500 putničkih vozila.

Na koga se mere ne odnose

Mere se ne odnose na putnike koji prolaze kroz našu zemlju, za tranzit za teretni saobraćaj, ali ni na one u pograničnoj zoni – za građane Srbije koji rade u Mađarskoj u krugu od 30 kilometara. 

Oni ako imaju dokaz o tome da rade u Mađarskoj ili da imaju zemlju moći će bez pi-si-ar testa da ulaze ili izlaze.

 

Gužva je i na graničnom prelazu Tompa-Kelabija.

Od ponoći strani državljani koji dolaze u Srbiju moraće da imaju ili pi-si-ar test ne stariji od 48 sati.

Što se tiče naših državljana koji ulaze u Srbiju oni će morati da imaju ili negativan pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova ili će morati u obavezan karantin.

Od nedelje će strancima koji dolaze u Srbiju biti dozvoljen ulazak samo ako poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 časova

Na graničnom prelazu policajcima će morati da pokažu test ili će posle zdravstvenog upozorenja morati da se prijave na sistem E-zdravlje i da budu narednih deset dana u karantinu. Iz tog karantina moći će da izađu u slučaju da se u Srbiji negde u lokalnom zavodu ili ovlašćenom laboratoriji testiraju pi-si-ar testom i ako budu negativni mogu da izađu iz karantina.

Ove mere važiće na graničnim prelazima do 10. januara.

 

 

Na graničnom prelazu Bajakovo juče je formirana kolona duga pet kilometara na ulazu iz Hrvatske u Srbiju.

 

Državljani Srbije koji nemaju negativan pi-si-ar test moraju u desetodnevni karantnin.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading