POHVALE OD STRANE EU: Veliki NAPREDAK Skupštine Srbije!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.12.2020

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio je danas da su u Skupštini Srbije preduzeti pozitivni koraci u smislu preporuka iz izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije i dodao da rasprava krajem godine u plenumu o tom izveštaju i usvajanje rezolucije šalje vrlo snažan signal.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Skupština Srbije

Fabrici je na konferenciji za novinare u parlamentu, nakon sednice Odbora za evropske integracije na kojoj je predstavio izveštaj EK, rekao da je primetio određene pozitivne signale koji dolaze iz različitih struktura, i to u odmah u oktobru nakon početak rada nove Vlade.

On je podsetio da izveštaj porkiva sve oblasti koje se tiču procesa pregovaranja i da daje važne preporuke šta treba da se uradi posebno u jednoj od najvažnijih oblasti, a to je vladavina prava.


- Za tu oblast čak postoji i politička preporuka kako da se produbi i ubrza proces pristupanja - rekao je Fabrici.

Primetio je da je u skupštini smanjeno usvajanje propisa po hitnom postupku, da se organizuju češća javna slušanja, te da su izabrani predstavnici određenih nezavisnih tela.

Kako kaže, to su sve jasne poruke koje ukazuju na to da se preporuke iz izveštaja EK uzimaju u obzir.

- Tokom sednice Odbora za evropske integracije vodila se debata o mnogobrojnim pitanjima. Čuli smo mnogo dobrih komentara o najrazličitijim pitanjima, uveren sam da je ovaj naš izveštaj na dobar način shvaćen i da se na dobar način tumači - ocenio je Fabrici.

Fabrici je na sednici Odbora za evropske integracije, kako je preneo novinarima, poručio da je budućnost Srbije u EU i da će EU nastaviti da stoji razme uz rame sa Srbijom i da pomaže zdravstvenom sistemu naše zemlje i ekonomiji u daljem oporavku.

U tom smislu je, kako kaže, važan i ekononomski investicioni plan koji je EU namenila za prevazilaženje negativnih posledica kovida 19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading