Brnabić: Ne učestvujem u dijalogu sa opozicijom

Autor: Tanjug, Republika.rs

Vesti

18.12.2020

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je upitana za pregovore sa opozicijom o medijskim i izbornim uslovima i kada bi oni trebalo da počnu rekla da kao predstavnik izvršne vlasti neće učestvovati u pregovorima sa opozicijom, ali da je stav SNS da u dijalogu učestvuje.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Ana Brnabić

- Generalno ne mislim da se nešto naročito ojačavaju institucije kada pregovarate sa vanparlamentarnom opozicijom. U Srbiji postoji preko 2000 političkih stranaka tako da treba nekako selektivno izabrati ko je ''dobra a ko loša opozicija''. Mislim da treba da uvažimo sve političke stranke - napomenula je ona i dodala da je, valjda, "crvena linija" za kredibilitet političkih stranaka da li su u parlamentu ili nisu.

Ipak, kako kaže, stav SNS je da učestvuje u dijalogu, "pa se nadam da će i drugi učestvovati".


- Toliko puta su pozivali na dijalog i svaki put su odlazili. Valjda će ovaj put biti sve ''po njihovoj meri'' pa će ostati. Kada očekujem početak? Ne bavim se time, postoje nadležne institucije za to - istakla je Brnabić u Kragujevcu.

Na pitanje kada orijentaciono očekuje završetak radova na auto-putu punog profila Kragujevac-Mrčajevci i dalje do aerodroma u Lađevcima (Kraljevo), kaže da se u ovom trenutku radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji.

- Čim to bude gotovo krenuće se u posao. Ja mislim 2022 - zaključila je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading