Zaštitnik građana nadzire iseljenje stanovnika iz neformalnog naselja u Resniku

Autor: Republika

Vesti

16.12.2020

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, u svojstvu posrednika, razgovarao je sa stanovnicima neformalnog naselja “Vijadukt” u Resniku o uslovima za rešavanje pitanja njihovog zbrinjavanja i iseljenja sa te lokacije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

- U okviru zakonom datih mogućnosti posredovanja, u septembru smo se, u postupku pokrenutom po pritužbi građana iz naselja 'Vijadukt', prihvatili uloge medijatora u rešavanju problema zbrinjavanja stanovnika ovog naselja kako bi u potpunosti bila ostvarena njihova garantovana ljudska prava - rekao je Pašalić nakon što je u utorak posle podne sa zamenicom Zaštitnika građana Jelenom Stojanović razgovarao sa građanima koji žive u tom naselju.

Zajedno sa Pašalićem i Stojanović, sa stanovnicima neformalnog naselja „Vijadukt“ su razgovarali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Beograda i preduzeća „Koridori Srbije“.

- U stalnim kontaktima, stanovnici naselja su mi preneli svoje predloge i uslove za rešavanje pitanja njihovog iseljenja, koje sam zatim predočio nadležnim državnim organima - rekao je Pašalić i dodao da je u okviru posredovanja po ovom pitanju kontaktirao nadležno ministarstvo, kao i gradske i lokalne organe. 

- Očekujem da će nadležni organi, a pre svih resorno ministarstvo, odraditi svoj deo posla u dogovorenom roku i na način na koji će biti ostvarena garantovana ljudska prava stanovnika naselja 'Vijadukt'. Posredničku ulogu vršićemo u potpunosti do okončanja iseljenja svih stanovnika ovog naselja, a ujedno i nadzor nad radom svih nadležnih organa u poštovanju garantovanih ljudskih prava - naglasio je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading