HRVATIMA ZAVIST POMUTILA RAZUM: Pljuju po srpskom filmu o JASENOVCU, etiketiraju VUČIĆA, a LOBIRAJU za film o SREBRENICI!

Autor: Republika

Vesti

14.12.2020

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U kampanji protiv predsednika Srbije Hrvati tuku iz svih oružja. Vučica napadaju i zbog toga što Srbija konačno govori i snima filmove o genocidu u Jasenovcu! Napali su i indirektno "Srpski telegraf" koji je pisao o lobiju za film o Srebrenici.

Foto: twitter.com/RTS Magazin
Dara iz Jasenovca

Film "Dara iz Jasenovca" posvećen je mračnom periodu stradanja srpskog i jevrejskog stanivništa u nacističkom logoru "Jasenovac" na teriotoriji tadašnje Nezavisne države Hrvatske. Delo koje rasvetljuje istinu i podseća da se takve stvari više nikada ne dese.

Međutim, Hrvati su anti-ratni film doživeli kao provokaciju i u skladu sa tim su i reagovali. Portal "Večernji.hr" ističe da je "Dara iz Jasenovca" samo oruđe srpske diplomatije kojim bi omekšali Zapad i prilepljena mu je etiketa "Vučićevog državnog projekta":

- Narativ koji oko filma stvara Vučićeva propagandna, u prvom redu tabloidna mašinerija, domaću javnost uverava kako je Jasenovac čak i u Srbiji dosad bio tabu-tema. A svaki pa i najmarginalniji primer ustašofilstva u Hrvatskoj ili relativizacije ustaških zločina iz vremena NDH, službena Srbija dočekuje s velikom zahvalnošću kao građevni materijal vlastite strategije - piše autor teksta Branimir Pofuk.

Prosto je neverovatno da su Hrvati toliko ljubomorni na nezapamćeno nagli uspon Srbije pod Aleksandrom Vučićem, uključujući i uspešnu borbu protiv korona virusa, da su spremni i da negiraju Jasenovac. 

Ostatak teksta pročitajte ovde.

Da podsetimo, predlog da "Dara iz Jasenovca" bude kandidat za Oskara je odbijen, dok se za ostvarenje "Kvo vaid, Aida", u kom su Srbi ratni zločnici u Srebrenici, lobira koliko god je moguće. 

Nimalo slučajno, film je dočekan hvalospevima u američkim mejnstrim medijima, kao što su Holivud riporter i Skrin dejli. Istovremeno, pojedine međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava na sve moguće načine ga promovišu. Pokazalo se to i na primeru festivala u Londonu. "Srpki telegraf" je detaljno opisao ovu situaciju u tekstu koji možete pročitati ovde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading