BRUTALNO NAPADNUTA! Desničari u Saboru opet lažima osuli paljbu na srpsku poslanicu Draganu Jeckov!

Autor:

Vesti

09.12.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je upozorila na potrebu dostojnog obeležavanja ubistva porodice Zec od strane hrvatske države, poslanica SDSS-a bila je izložena brutalnim napadima desničara Hrvoja Zekanovića i Stipe Mlinarića.

Foto: printscreen/youtube.com

Poslanica i predsednica kluba SDSS u hrvatskom Saboru Jeckov je rekla da je ubistvo porodice Zec trebala biti poruka Srbima da napuštaju Zagreb, a Hrvatima da okrenu pogled na drugu stranu kad ostanu bez svojih sugrađana.

- Pouka je dakako uspela, inače bismo već odavno imali odgovor Grada Zagreba na inicijativu mladih za ljudska prava da jedna ulica u kvartu Trešnjevka upravo nosi Aleksandrino ime - kazala je Jeckov i dodala da neka deca i danas trpe zlostavljanje, neki zato što su su siromašni, Srbi ili Romi.

- Upravo zbog ovakvih stvari borimo se sećanjem na Aleksandru Zec na Danijelu Roknić, Slobodana i Gorana Čengića. Nama u SDSS-u nacionalnost dece ne predstavlja prepreku u sećanju na njihove izgubljene živote, nama ne predstavlja problem ni borba protiv svakog oblika mržnje i diskriminacije – nama ne predstavlja, a ostalima po savesti - rekla je Dragana Jeckov.

Nakon govora SDSS-ove zastupnice, Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta zatražio je povredu poslovnika na govor Dragane Jeckov rekavši da je "nabrojala samo Aleksandru Zec, a ova druga imena nije mogla ni pročitati."

 

 

 

Suverenista Hrvoje Zekanović takođe se referirao na govor Dragane Jeckov. Kazao je da nikad nije čuo da je SDSS spomenuo porodicu Čengić, dečake Gorana i Slobodana koji su ubijeni u Erveniku kraj Knina. "Pričekaćemo da dođe godišnjica klanja u Erveniku pa ćemo videti da li to vama nešto predstavlja", poručio je Zekanović.

Poslanica Jeckov je istakla da je istina drugačija i da načelnik opštine Ervenik koji je iz redova SDSS uvek ide na obeležavanje ubistva porodice Čengić.

“Ubistvo porodice Zec i odnos prema tome zločinu unosi nemir u srpsku zajednicu i dan danas. Ubice su tu, i dalje šetaju slobodno” istakla je poslanica Jeckov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading