CRNE VESTI ZA SRBIJU: Devojka od 23 godine HOSPITALIZOVANA u kovid bolnici, lekari se bore za njen ŽIVOT

Autor: Telegraf Republika

Vesti

09.12.2020

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novoj kovid bolnici u Batajnici primljeno je 396 pacijenata i to za 48 sati od kako je ova zdravstvena ustanova otvorena,a ovde je smeštena i devojka koja ima samo 23 godine, a kojoj se lekari bore za život.

RepublikaFoto: Photo by Unsplash
Foto: Ilustracija

- Bila je zdrava i prava i koja nije čekala da se javi lekaru. Ali takav je tok bolesti, korona je opaka i nepredvidiva - rekao je dr Marković.

Istakao je da se devojka nalazi na intenzivnoj nezi zajedno sa pacijentima koji su životno ugroženi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Imamo devojku od 23 godine, koja je bila zdrava i prava i koja nije čekala da se javi lekaru. Ali takav je tok bolesti, korona je opaka i nepredvidiva. Ima i starijih pacijenata, ali ima i potpuno mladih koji se dosad ni od čega nisu lečili, koji su bili jaki i zdravi - rekao je Marković za "Kurir".

Kako kaže, teško je raditi pod skafanderima, ali užasno je teško kad gledaš život koji se gasi, bio stari, bio mladi.

- I odeš kući samo na 24 sata, nema vikenda, nema odmora. A onda uključiš TV i vidiš da tamo na Kopaoniku sede po kafićima, grabe se za ski-opremu, da je rasprodato 70 odsto novogodišnjih aranžmana. Ljudi, urazumite se mesec, dva, tri. Kad dođe vakcina, da se svi vakcinišemo i da se liferujemo odavde - poručio je Marković.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading