Hoti se hvali da je u redovnoj komunikaciji sa Grenelom

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

07.12.2020

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenoh prištinskih institucija Avdulah Hoti kaže da će sporazum o ekonomskoj normalizaciji, potpisan u Beloj kući 4. septembra, nastaviti da se primenjuje, prenosi Reporteri.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Avdulah Hoti

Hoti tvrdi da ima redovnu komunikaciju sa još aktuelnom američkom administracijom i Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine, prenosi Kosovo Onlajn.

- Imamo redovnu komunikaciju, a imali smo je i u prošlosti, kako sa republikanskim, tako i sa demokratskim blokom. Potvrđeno je da će se i pored promene administracije sporazum potpisan u Vašingtonu 4. septembra primenjivati, na tome radimo svaki dan. Prošle nedelje smo imali sastanak sa Američkom razvojnom agencijom DFC, kako bismo identifikovali pitanja i oblasti u kojima treba da unapredimo saradnju - rekao je Hoti.


Dodaje je da je takozvano Kosovo izgubilo ritam, ali da naporno radi na viznoj liberalizaciji i slobodi kretanja.

- Što se tiče liberalizacije, znate da je izgubljen zamah. Sada radimo na tome da ubedimo države članice pojedinačno - kazao je on.

- U prethodnoj vladi smo radili sa Nemačkom, sada u ovoj vladi radimo sa Francuskom i Holandijom. Ministarka spoljnih poslova boravila je u Holandiji i sastala se sa ministrom spoljnih poslova. Što se tiče nas kao države i vlade, što je potvrđeno u izveštaju iz oktobra, mi smo ispunili sve uslove - rekao je Hoti u Orahovcu, nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju osnovne i srednje škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading