DAREŽLJIVI HAG: Tačijevim advokatima sudija odobrio VIŠE nego što su tražili!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.12.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branioci nekadašnjeg komandanta tzv. OVK Hašima Tačija zatražili su od sudije Specijalizovanih veća Kosova da im odobri da napišu 2.500 reči više od ograničenja u zahtevu koji će podneti za ukidanje pritvora Tačiju i njegovo puštanje na privremenu slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Prema pravilima tog suda, podnesci mogu da sadrže do 6.000 reči, dok su Tačijevi branioci tražili da im se odobri ukuno 8.500 reči, kako bi što detaljnije izneli svoje argumente i opovrgli argumente Specijalizovaniog tužilaštva po čijem je zahtevu Tačiju određen pritvor, kao i drugoj trojici lidera OVK, koji su sa njim u pritvoru u Hagu.

Nakon razmatranja zahteva branilaca, sudija je zaključio da je njihov zahtev opravdan, jer se "tiče izuzetnih okolnosti" i dozvolio im da predlog za ukidanje pritvora i odobrio im ograničenje na do 10.000 reči.

Unapred je dao isto odobrenje i braniocima druge trojice optuženih ako nameravaju da podnesu zahteve za privremeno puštanje na slobodu.

To je kako je, naveo sudija, u interesu procesne ekonomije.

Tačiju, Kadriju Vesljiju, Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju pritvor je određen zbog opasnsoti od bekstva, opasnosti da će utivati na svedoke, pociniti nova krivična dela i da će ometati rad tog suda, za čije su se ukidanje zalagali pre hapšenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading