VOJVODINA FORMIRALA ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Na čelu Mirović, najavljeno ulaganje u zdravstvo i kulturu

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2020

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac je obezbeđen za škole, gerontološke centre, zdravstevene ustanove i druge važne institucije

RepublikaFoto: TANJUG/JAROSLAV PAP
Igor Mirović

Pokrajinska vlada Vojvodine danas je formirala štab za vanredne situacije, a donete su odluke o usmeravanju pokrajinskog novca u nabavke i radove u zdravstvu, obrazovanju i kulturi.

U saopštenju sa sednice navodi se da je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izabran na čelo danas formiranog Pokrajinskog štaba za vanredne situacije.

Štab se obrazuje za praćenje aktivnosti i koordinaciju i rukovođenje u vanrednim situacijama za teritoriju AP Vojvodine, navodi se u saopštenju.


Pokrajinska vlada usmerila je 44,6 miliona dinara za opremanje kompleksa dvorca "Heterlendi" u Bočaru.

Gerontološkom centru Zrenjanin data je saglasnost za radove na rekonstrukciji kuhinje što će sa 15 miliona dinara biti plaćeno iz pokrajinskog budžeta.
RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Bolnica


Odlučeno je da se za ukupno osam milona dinara u javnu svojinu pribavi ultrazvučni kolor dopler aparat za potrebe psihijatrijske bolnice „Kovin” i bolnice za rehabilitaciju „Rusanda” u Melencima.

Za potrebe Opšte bolnice Sremska Mitrovica pribaviće se RTG cev za rendgen aparat čija je vrednosti 3,1 milion dinara, navodi se u saopštenju.

Opštini Bela Crkva pokrajinska vlada usmerila je 16,6 miliona dinara za završetak izgradnje školske fiskulturne sale i rekonstrukciju male sale u tom gradu.

Osnovnim školama „Čeh Karolj” u Adi i „Stančić Milan Uča” u mestu Kumane usmereno je ukupno 9,8 miliona dinara za rekonstrukciju centralnog grejanja i ugradnju gasa.

Ukupno 10,3 miliona dinara obezbeđeno je za opremanje učionica i radove u školama „Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, „Miloš Crnjanski”u Novom Sadu i „Nebojša Jerković” u Buđanovcima.

Za vršioca dužnosti direktora Gerontološkog centra u Kikindi imenovan Nemanja Radin, dok je Milijana Stjepić imenovana za vršioca dužnosti direktora Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, navodi se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade Vojvodine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading