Austrija uvodi stroge mere na granicama: Žele da spreče srpsku dijasporu da putuje u otadžbinu?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.12.2020

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrija planira da tokom božićnih praznika na aerodromima i granicama uvede stroge mere koje će se odnositi na putovanja u visokorizične zemlje, piše "Kronen cajtung" pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Mere će se odnositi na putnike iz zemalja koje su označene kao rizična područja, posebno na Balkan i Tursku, ali i na Italiju i Nemačku.

Onaj ko bude rešio da i pored upozorenja otputuje u rizična područja, moraće da po povratku u Austriju provede 10 dana u karantinu.

Mere će, kako navodi austrijski list, biti na snazi do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje imaju sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.

Za sada nije poznato kada će mere stupiti na snagu, ali list podseća da milioni hrišćana slave Božić 7. januara i da je prevashodni cilj uvođenja novih strožijih pravila na granicama sprečavanje izbijanja trećeg talasa pandemije korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
LJUBICA

02.12.2020 12:42

Dobra je ova mera Austrije, a jos je bolja za nas za sprecavanje uvoznog zarazavanja. Ne bi bilo lose da je mi doslovno prepisemo jer nemamo samo gasterbajtere iz Austrije vec i iz drugih zemalja. A trebalo bi je primeniti i na nase domace putnike. Obavezno deo da karantin ne moze biti opravdanje za nedolazak na posao posle isteka slobodnih dana i PCR test.