NEMA KO DA LEČI OBOLELE OD KORONE: U ovoj srpskoj bolnici stanje je alarmantno, direktorka moli za pomoć!

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

26.11.2020

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 37 pacijenata, od kojih su 28 kovid pacijenti, sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/

Direktorka prokupačke bolnice Snježana Arsić rekla je da ta zdravstvena ustanova ima još slobodnih postelja, ali da nema dovoljno zdravstvenih radnika, opisujući stanje u bolnici kao izuzetno složeno i zabrinjavajuće.

Ona je precizirala da je virusom korona zaraženo više od 30 medicinskih radnika i 20 nemedicinskih, od ukupno 655 zaposlenih i istakla da oni imaju lakše kliničke slike, kao i da se petoro zaposlenih koji su bili na bolničkom lečenju, sada oporavlja kod kuće.


Arsić kaže da se više pacijenata primi nego što se otpusti i ističe da su u dve prijemno-trijažne ambulante svakodnevno gužve, te da je samo u toku jučerašnjeg dana bilo 110 pregleda.

 
- Moramo da funkcionišemo, situacija je složena i zabrinjavajuća, jer je po prvi put zaražen veliki broj zdravstvenih radnika - istakla je ona.

Prokupačka bolnica, osim pacijenata iz Prokuplja, prima pacijente i iz opština Blace, Žitorađa i Kuršumlija, koje pripadaju Topličkom okrugu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading