NORMALNO! Odbačena tužba protiv direktora škola, jer insistiraju na nošenju maski!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.11.2020

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu obustavilo je danas postupak protiv direktora beogradskih osnovnih i srednjih škola, koji je pre nekoliko dana pokrenut po krivičnoj prijavi Sindikata zaposlenih u policiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Branko Ružić

Javnost je juče bila šokirana ovim skandalom i apsurdom - da su direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama! Podsetimo da se to odnosi na aktuelni period, odnosno sada u doba pandemije korona virusa, kada je glavna i osnovna obaveza svih nas, pa tako i đaka i nastavnika, da u zatvorenom prostoru nosimo maske.

Prema rečima Vesne Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" reč je o hitroj reakciji javnog tužioca na tužbu koju je podneo predsednik policijskog sindikata protiv direktora svih beogradskih škola.

U obrazloženju krivične prijave tako je naveden apsurdan razlog, odnosno direktori su tuženi zato što su insistirali da učenici i zaposleni poštuju epidemiološke mere, i da u školama obavezno nose zaštitne maske.

Nekoliko direktora škola čak je saslušano u policiji, kako bi navodi iz krivične prijave bili provereni

Ministar prosvete Branko Ružić je naglasio da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i on dele stav da je "apsurdno da se pozivaju direktori škola na saslušanja zato što poštuju mere Kriznog štaba i zahtevaju obavezno nošenje maski kao najvažnije sredstvo zaštite od virusa Kovid-19".

 

 

Ministar je poručio da je, u saradnji sa Ministarstvom pravde, Tužilaštvo, nakon sagledavanja situacije, donelo odluku o obustavi postupka po predmetnoj krivičnoj prijavi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading