EVO KAKO ONI RADE DOK DRUGIMA DRŽE MORALNE PRIDIKE: Lekićeva novinarka platila Đilasov spot!

Autor:

Vesti

23.11.2020

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spotove s pozivom na bojkot izbora, koji su u toku predizborne kampanje oko 400 puta emitovani na kanalima N1 i Nova S, tim televizijama platila je JSP produkcijska kuća, u vlasništvu novinarke Jovane Polić, koja tvrdi da spotovi nemaju veze s opozicijom, objavio je CINS.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Pošto Polićeva tvrdi da spotovi nemaju veze s opozicijom, odnosno grupacijom oko Dragana Đilasa, koja je najaktivnije zagovarala bojkot, ova kampanja ostala je van dometa Agencije za sprečavanje korupcije, rekao je za CINS advokat Vladimir Tupanjac.

Ipak, sudeći prema dopisu agencije, pošto su spotovi kasnije ustupljeni Stranci slobode i pravde (Đilasova partija) da ih besplatno objavi na svom Jutjub kanalu, ta stranka će morati da ih, kao prilog, prijavi u svom godišnjem izveštaju, piše CINS.

Novinarka Jovana Polić, kako navodi portal B92, koproducent je filma "Vladalac", u kojem se napadaju Aleksandar Vučić i aktuelna vlast i najbliži saradnik Slaviše Lekića.

CINS razotkrio čudne tokove novca pred izbore

- Jedini način da ne glasaš za Vučića je da ne glasaš - glasi poruka iz spotova o bojkotu koji su se pred parlamentarne izbore u junu mogli videti na programima televizija N1 i Nova S.

Čudan odgovor

Đilas je u odgovoru na pitanja CINS negirao da ovi spotovi imaju bilo kakve veze sa SSP.

- Na naš Jutjub smo ih stavili pošto je zabranjeno njihovo emitovanje na televizijama. I na njima nema oznaka SSP - piše u Đilasovoj SMS poruci.

Ubrzo nakon što je REM zabranilo njihovo emitovanje, jer nije bilo u skladu sa zakonom, na tim kablovskim kanalima su se pojavili spotovi sa drugom parolom: "Jedini način da ne glasaš za režim je da ne glasaš". REM je, zatim, naložio i njihov prekid prikazivanja jer nije bilo poznato ko je oglašivač i da li ima pravo na političko oglašavanje, podseća CINS.

Iako su ubrzo po pojavljivanju spotovi o bojkotu skinuti s programa TV kanala, osvanuli su na Jutjubu, i to na zvaničnom kanalu Stranke slobode i pravde.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Slaviša Lekić

Polićeva za CINS kaže da su svakome ko je želeo da na svoje kanale komunikacije stavi spotove ustupili pravo na to. Međutim, sem stranke koju predvodi Dragan Đilas, druge se nisu javile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading