(VIDEO) POKAZALI SU DA NE ŽELE SRBE NA KOSOVU! Vesić se oglasio sa Jarinja: Neće nas uplašiti!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2020

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić oglasio se danas nakon što mu je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen
Goran Vesić

- Danas su mi na administrativnom prelazu Jarinje takozvane policijske snage lažne države Кosovo zabranile da uđem u južnu srpsku pokrajinu i posetim našu braću u Кosovskoj Mitrovici. Danas je trebalo da obiđemo radove na izgradnji dečijeg parka i zgrade sa stanovima za raseljena lica u Кosovskoj Mitrovici koje finansira Grad Beograd. Ovim činom privremene vlasti u Prištini pokazale su da Priština ne želi da se srpska deca igraju na Кosovu, i da ne žele da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta. To je politika Prištine - saopštio je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

On kaže da Beograd traži kompromis i posvećen je razvoju, a Priština izaziva incidente i šalje naoružane policajce.

- Želeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti. Beograd će nastaviti da pomaže Srbe na Кosovu i Metohiji. Pomoći ćemo im da razvijaju svoju ekonomiju, da grade puteve, stanove, komunalnu infrastrukturu i stvaraju uslove za povratak naših ljudi na Кosovo. Radićemo to, kao i do sada, na miran način, delima, a ne krupnim rečima kao naši prethodnici. Srbima na Кosovu je dosta krupnih reči, put za jačanje srpske zajednice na Кosovu je jačanje ekonomije i stvaranje uslova za bolji život, i mi smo ispunjenju tog cilja, kao Grad Beograd, grad svih Srba, maksimalno posvećeni - naglašava Vesić.

Podsetimo, delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije koja im nije dozvolila ulazak na Kosovo i Metohiju.

Vesić je danas trebalo da poseti Kosovsku Mitrovicu i da poseti radove na izgradnji druge zgrade za 46 izbegličkih porodica kao i park u centru Mitrovice koji finansira Grad Beograd. Vesić je danas trebalo da potpiše Povelju o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading