BAŠ JE BRIGA ZA OPTUŽNICU I PLJAČKU DRŽAVE: Ministarka ne ferma ni tužilaštvo ni sud!

Autor: S. A.

Vesti

23.11.2020

05:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo je umislila da je predsednik Srbije i pre šefa države poslala čestitku Džou Bajdenu, a sada bi da glumi sudiju.

RepublikaFoto: Instagram/zorana_dpm
Zorana Mihajlović i Miodrag Poledica

Miodrag Poledica, omiljeni saradnik Zorane Mihajlović, optužen je za ozbiljno krivično delo, za koje je zaprećena višegodišnja kazna, ali ministarka ne ostavlja ni trunku sumnje da je on nedužan. Čudno, s obzirom na to da je optužni predlog protiv Poledice stupio na snagu i da će uskoro početi suđenje njemu i još nekolicini optuženih. A među njima, inače, još je jedan blizak saradnik Mihajlovićeve - Miroljub Jevtić, bivši direktor "Infrastruktura železnice".

Zorana je Poledicu, koji je bio državni sekretar u njenom Ministarstvu saobraćaja i građevinarstva, povela sa sobom u Ministarstvo energetike i dala mu istu funkciju. Juče, u intervjuu jednim dnevnim novinama, samo što ga nije kovala u zvezde.

Na pitanje Srpskog telegrafa kako je moguće da je čoveku za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio teško krivično delo (zloupotreba položaja u vezi s javnim nabavkama) poverila visoku državnu funkciju, kao da nije mogao da radi i neki običan službenički posao dok se ne završi sudski postupak, Mihajlovićeva nam je poslala odgovor koji je u stvari njen citat iz pomenutog intervjua.

Zorana: Nema razloga ni da pomislim da je moj državni sekretar uradio nešto mimo zakona

- Zakonik o krivičnom postupku jasno kaže da postoji pretpostavka nevinosti, da se svako smatra nevinim sve dok se njegova krivica ne utvrdi pravosnažnom odlukom suda. Prema zakonu, državni organi, kao i mediji, dužni su da se toga pridržavaju. Rekla sam već mnogo puta da nemam razloga da pomislim da je moj državni sekretar uradio nešto protivzakonito i nisam u međuvremenu saznala ni za jedan dokaz koji bi me naterao da promenim to mišljenje - citirala je ministarka samu sebe.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu prošle sedmice optužni predlog protiv Poledice zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi s javnim nabavkama. Ovim optužnim predlogom obuhvaćeni su i Miroljub Jevtić, kao i još četvorica okrivljenih.

Svi optuženi

- Miodrag Poledica

- Miroljub Jevtić

- Branimir Alimpić

- Zoran Stanojević

- Mirko Međa

- Predrag Ćurčić

Optužni predlog ne prolazi postupak odlučivanja suda o potvrđivanju poput optužnice, pa se očekuje da uskoro bude zakazan početak suđenja u ovom slučaju. Pored Poledice i Jevtića, optuženi su i Branimir Alimpić, Zoran Stanojević, Mirko Međa i Predrag Ćurčić.

Protiv njih je sprovedena istraga zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi s javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

 

 

 

Jevtiću, Alimpiću i Ćurčiću stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao. Međa i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi s javnim nabavkama. Stojanović je direktor Privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Međa direktor firme "Ingrap omni". Alimpić i Ćurčić su zaposleni u preduzeću "Infrastruktura železnice".

Mediji su preneli da se oni sumnjiče u vezi s rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading