Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu: Počele prijave za branioce i zastupnike

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu saopštio je da je danas otvoren postupak za upis u imenik branilaca i zastupnika, radi zastupanja osumnjičenih, optuženih ili grupe žrtava u procesima koji će se odvijati pred tim sudom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prijave za upis u imenik specijalizovanih branilaca podnose se Službi odbrane Sekretarijata Specijalizovanih veća Kosova

Specijalni sud, odnosno, kako se zvanično zove, Specijalizovana veća Kosova, saopštio je da je, po odobrenju predsednika, sudije Ekaterine Trendafilove, a nakon konsultacija sa sudijama, sekretar dr Fidelma Donlon usvojila danas Direktivu o braniocima i zastupnicima koja stupa na snagu na dan objavljivanja na internet stranici Specijalizovanih veća. 

Direktivom o braniocima i zastupnicima utvrđeni su uslovi za upis u imenik branilaca i zastupnika. Radi zastupanja osumnjičenih, optuženih ili grupe žrtava sekretar može da imenuje ili dodeli samo branioce i zastupnike koji ispunjavaju uslove za upis u imenik branilaca i zastupnika. 

- U okviru svog mandata da obezbede pravičan i bezbedan postupak, Specijalizovana veća Kosova garantuju fundamentalna prava osumnjičenih, optuženih i žrtava. Odbrana osumnjičenih i optuženih i učešće žrtava u postupku zahtevaju kompetentne branioce i zastupnikeističe se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading