Vulin: Za inženjerce nema prepreka

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana roda inženjerije, ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas najveću inženjersku jedinicu Vojske Srbije - 310. inženjerijski bataljon Treće brigade Kopnene vojske, razmeštenu u kasarni "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Vulin je istakao da pripadnici inženjerije pomažu uvek tamo gde je teško

On je poručio pripadnicima Treće brigade da je to brigada koja nastavlja slavne tradicije Gvozdenog puka.

Prema rečima ministra, rod inženjerije, kao i svaki rod VS, nije samo rod "već je opredeljenje, odluka i volja svakog njegovog pripadnika, da bude tu koliko god i kada god da je potrebno".

Vulin je istakao da pripadnici inženjerije pomažu uvek tamo gde je teško, kada treba da se probije put, da se razgrne sneg, da se pomere tone blata, zemlje, kamena...

- Kada život ponovo treba da se vrati u normalu, da postane vredan življenja, onda pošaljemo vas. Onda pošaljemo naše inženjerce za koje ne može i ne sme da bude prepreka koje ne mogu da se savladaju - istakao je Vulin.

- Nijedan od vas ne može i ne sme da bude ništa manji nego što je uspomena na slavne ratnike, nepobedive gvozdene junake. Brigada u kojoj služite nastavlja tradiciju Gvozdenog puka i vi pratite njihove stope rešeni da ličite na njih, da vas pamte baš tako kao što su pamtili one pre vas - poručio je Vulin.

On je istakao da sve jedinice zaslužuju poštovanje, a svaki srpski vojnik u sebi baštini tradiciju najboljih pobednika sa Kajmakčalana, junaka sa Solunskog fronta, pobednika sa Kumanova, pobednika sa Bregalnice i da misli o sebi kao kako misli čitava zemlja - kao najboljem, najhrabrijem. 

Vulin je poručio da je Srbija ponosna na svoje vojnike i da i oni treba da budu ponosni na ono što rade.

Naveo je da se o vojnicima brine i da će vreme koje dolazi pokazati da će i njihov materijalni položaj biti bolji.

- Znam da ste dostojni uspomene na Gvozdeni puk i znam da će kao što pamtimo njih i njihova imena, neka nova deca neki novi stroj koji tu jednog dana bude stajao, sa ponosom govoriti o vama o vašim podvizima o svemu što ste činili i činite za državu Srbiju, jer mi smo uvek mirni i sigurni kada znamo da ste vi na straži, sinovi Gvozdenog puka, očevi nekog novog Gvozdenog puka - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading