OPASNO! CENZORI BI DA NAS UĆUTKAJU: Žestok udar na Republiku, hoće da nas UGASE! NEĆE IM PROĆI!

Autor: Republika

Vesti

19.11.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prljava igra!

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Portal Republika, kao i štampano izdanje Srpskog telegrafa čije autorske tekstove objavljujemo na našem sajtu našao se na udaru samozvanih medijskih elita koji bi da nam zabrane govorimo, pišemo i javno iznosimo stavove za koje se zalažemo! 

Medijska inkvizicija, koja je sebi prisvojila pravo da odlučuje o tome šta je istina a šta ne, ostrvila se na zvanične stranice Srpskog telegrafa i Republike na Fejsbuku u pokušaju da nas na najbrutalniji način cenzurišu!

U maniru na kojem bi im i sam Gebels pozavideo, samozvani elitisti na sve načine pokušavaju da ograniče opseg naših objava na društvenim mrežama, čime se ogromnom broju onih koji se informišu preko interneta ograničava pravo do dobiju pravovremene informacije koje su od značaja za javnost.

O čemu se radi?

Republika je 16. novembra objavila tekst pod naslovom "SRBI POKRALI TRAMPA, PA NESTALI BEZ TRAGA! Naši stručnjaci glavni krivci za Donaldov poraz, isplivali novi detalji", u kome je prenela optužbe koje dolaze iz izbornog štaba Donalda Trampa, a koje se tiču (ne)regularnosti izbornog procesa u Sjedinjenim Američkim Državama.

U tom tekstu, što se na samo dva klika može proveriti, Republika je prenela saznanja stranih medija, posebno novinarke Njuzmaksa Emerald Robinson, koja izveštava iz Bele kuće, da je softver za brojanje glasova na izborima u SAD proizveden u Srbiji, a da iza svega stoji kanadska kompanija "Dominion".

Tragom ove informacije, kao i optužbama koje je lično izrekao još uvek aktuelni predsednik Amerike Donald Tramp, da je softver "Dominiona" izbrisao 2,7 miliona glasova, Srpski telegraf i Republika uradili su ono što je u osnovi posao medija - istraživali smo dalje.

I otkrili smo da su svi Srbi koji se poimence pominju u vezi sa kompanijom "Dominion voting sistems", a ima ih trojica (Bojan Đorđević, Goran Obradović i Ranjo Stamatović) pobrisali profile na poslovnim društvenim mrežama, poput Linkdina, pogasili telefone, a na mejlove nisu odgovarali.

I sve smo to objavili u pomenutom tekstu.

Pri tom, u tekstu smo, i rečju i fotografijom, preneli demanti kompanije "Smartmatik", za koju je postojala spekulacija da je povezana sa firmom "Dominion", a koja opet po pisanju brojnih stranih medija (i to se vrlo lako može proveriti) ima bogatu istoriju zakulisnih radnji na izborima širom sveta.

Na kraju, pokušali smo da kontaktiramo i samu kompaniju "Dominion" i njihov ogranak u Beogradu, ali na pitanja Srpskog telegrafa nisu poslati nikakvi odgovori.

Ukratko, Srpski telegraf i Republika ispoštovali su sve ono što nalaže novinarski kodeks - čitaocima smo skrenuli pažnju da je reč o nezvaničnim saznanjima, prosledili smo pitanja "drugoj strani" - pa ipak, cenzorima ni to nije bilo dovoljno, već su nas optužili za navodno objavljivanje "lažnih vesti"!

To je učinio portal raskrinkavanje.me sa sedištem u Podgorici, iza koga stoji NVO organizacija "Centar za demokratsku tranziciju" (neko bi mogao upitati kakve oni imaju veze sa medijima u Srbiji?!), koje je Fejsbuku prijavilo naš originalni članak zbog čega je ta društvena mreža ograničila domen svih naših objava, pa su brojni čitaoci ostaju uksraćeni za informacije, koje bi ih, ako ništa drugo, barem naterale na razmišljanje i donošenje sopstvenih zaključaka o temi o kojoj je reč.

I u tome je suština. 

Dok Srpski telegraf i Republika ostaju otvoreni za najrazličitije stavove učesnika društveno-političkog života, pod uslovom da se za neku tezu ponude i odgovarajući argumenti, dotle bi cenzori koje je Fejsbuk proglasio takozvanim "fekt čekerima" da zabrane mišljenje koje nije u skladu sa njihovom crno-belom slikom stvarnosti, u kojoj oni, poput najozoglašenijih diktatora određuju šta je istina, a šta je laž.

Jedno je sigurno - Republika i Sprski telegraf nastaviće da istražuju teme koje su od značaja za javnost i da o tome pravovremeno obaveštavaju čitaoce, a na lažne optužbe odgovorićemo svim zakonskim sredstvima koja su nam na raspolaganju.

Jer, na kraju krajeva, nas obavezuju jedino naši čitaoci, a ne raznorazne cenzorske nevladine organizacije koje bi da ugase svaki glas koji im nije po volji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading