LOŠE NA JUGU SRBIJE: Proglašena vanredna situacija u Preševu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.11.2020

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štab za vanredne situacije u Preševu proglasio je u utorak vanrednu situaciju u toj opštini na jugu Srbije zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

RepublikaFoto: Photo by Tai's Captures on Unsplash
Foto: Ilustracija

Zamenik komandanta štaba Armend Aliu kaže da je u oktobru ove godine u Preševu bilo 45 slučajeva dijagnostikovanog COVID19, dok je samo do sredine novembra bilo 74 slučaja, preneo je portal Jugpres.

"Više od 20 pacijenata je hospitalizovano, u lošem je stanju, najviše u Vranju, Surdulici i Nišu. Potrebno je puno posvećenosti i discipline građana da bi se prevazišla ova opasnost", poručio je Aliu.

On je zamolio stanovnike Preševa za "dodatnu pažnju i brigu".

Štab za vanredne situacije je predložio da vanredno stanje u opštini Preševo traje 15 dana.

Radno vreme restorana i svih drugih ugostiteljskih objekata, kao i kladinica i kockarnica je ograničeno do 19 časova, a u svim opštinskim službama radi se skraćeno od 8 do 14, s tim što u kancelarijama neće biti više od dvoje zaposlenih.

 

Javnom preduzeću „Moravica" je naloženo da postave dezo-barijere na svim ulazima na pijace, kao i da postavi plakate sa upozorenjem na korišćenje zaštitne maske.

Dom zdravlja u Preševu je dobio nalog da postavi šatore ispred kovid ambulante, koje će obezbediti Opština, a otkazane su sve kulturne i sportske aktivnosti u zatvorenom prostoru.

Pored ostalog, od 19.00 do 5.00 neće raditi restorani, kafeterije, kladionice, kockarnice.

Ove mere stupaju na snagu od danas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading